• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Steinlein udpeger: Her har FCM fejlet på transfers

Foto: Getty Images

Claus Steinlein kan godt se nogle steder, hvor man har skulle gøre det bedre.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland måtte i sidste sæson tage til takke med en syvendeplads i Superligaen og i denne sæson hænger man bagefter igen. I klubbens ledelse har man nu blandt andet fokus på transfer-vinduerne.

Her er det klart for dem, at der er nogle ting, som man har lært, erkender FCM-direktør Claus Steinlein i et interview med TV3 Sport, hvor han og den øvrige top i klubben har kigget de seneste tre-fire år tilbage.

- Hvad har vi lært af den? Vi har kigget meget på vores spillestil. En ting vi har lært er, at vi skal være tidligere ude. Vi skal lave større menneskelig profil, så de passer ind til vores profil. På et tidspunkt fik vi måske købt et par spillere, som måske ikke passede helt til vores spillestil, siger han og fortsætter:

- Det har vi kigget meget på og sagt, at de skal passe til vores spillestil og de skal passe til de menneskelige værdier. Vi har investeret lidt flere ressourcer i at være ude og besøge spillerne i de sidste par vinduer. Så det er en af de ting, som vi har lært af rekrutteringen, lyder det fra Steinlein.

Endvidere har den såkaldte 'onboarding-proces' været noget, som man nu arbejder hårdt på at forbedre.

- Hvordan får vi dem onboardet rigtig godt? Vi synes fx, at en som Marrony, da han kom ind, der lykkedes vi måske ikke godt nok med ham i onboarding, så det har vi brugt flere ressourcer på. Ansat en mand til at hjælpe os med den del, fortæller Claus Steinlein.

Der er i det hele taget sådan, at de forsøger at kigge på hvert et 'step' i organisationen for at se, hvordan de kan forbedre dem.

Tidligere har Steinlein været ude og fortælle om, at de skal have samlet grundsubstansen i klubben op. Læs mere om det her.