Video : Tipsbladet
Superliga

FCM indleder vild indkøbstur: Budgettet boomer

FC Midtjylland skruer op for spillerbudgettet i den kommende sæson, selv om man allerede i 2023 gav den voldsomt megen gas på transfermarkedet. På og uden for banen vil man tættere på FCK.

Hvad er der i kassen til indkøb og lønninger til den nye sæson?

Her i juni ved klubbernes direktører og bestyrelser det dårligt nok selv før spillersalg og uden at man er 100 procent sikker på, hvem man kan lokke til, og for nogle vedkommende om man kommer i de nye europæiske ligaspil eller ej.

Men vi har indikationer, og et af de steder, hvor signalerne er tydelige, er i FC Midtjylland.

Selv hvis FC Midtjylland var endt som nummer fire, havde klubben styrket truppen, og med Champions League-kvalifikation og stor sandsynlighed for enten Europa League eller Conference League er alle signaler, og FCM køber markant ind.

FC Midtjylland
Anslået spillerbudget i 2024/25: 180 
Anslået spillerbudget i 2023/24: 160

Seneste årsregnskab (2022/23)
Personaleudgifter: 146
Afskrivninger transfers: 59,5
Årsresultat: 90,5
Økonomisk styrke: Førende i Superligaen sammen med FCN 
Investeringslyst: Meget stor
Udsigt denne sommer: Adskillige udskiftninger i truppen, FCM kan nemt rumme 100 millioner kroner i spillerkøb. Ingen store salg er umiddelbart linet op - men de kan naturligvis komme alligevel.

Alle tal er angivet i millioner kroner.

Analyse
FC Midtjylland ligger særdeles lunt i Superliga-toppen, især efter et mesterskab, ingen i klubbens ledelse eller ejeren havde stillet krav om eller forventet ni måneder efter, Anders Holch Povlsen opkøbte næsten alle aktierne ved at købe Brentford-ejer Matthew Benham ud.

FC Midtjylland brugte kassen på spillere i 2023, og selv om alt bestemt ikke var perfekt, blev truppen både stærkere og ikke mindst langt bredere, så man var stærkere selv uden den ekstremt dygtige Gustav Isaksen, ingen i den nuværende trup endnu matcher i niveau.

Og nu kommer der yderligere fra FC Midtjylland.

Måske nye backs, især hvis Paulinho bliver solgt, måske en ny stopper, flere nye midtbanespillere, og muligvis også en offensivspiller eller to, selv om der egentlig ikke er lagt op til afgange på den del af banen.

Det bliver ikke billigt, og det var nærmest alt sammen sket, selv hvis FCM ikke havde vundet mesterskabet.

Det lyder måske voldsomt, men når FC Midtjylland har de rammer, man har, er det sund fornuft at bruge dem i stedet for at holde igen.

FCK's toplønninger og bonusser er stadig milevidt (dobbelt så høje) foran FC Midtjyllands, men FCM kommer sandsynligvis tættere på FCK i 2024/25, og mon ikke FC Midtjylland er klar til at stå på tæer efter en virkelig spektakulær spiller eller to igen til sommer, hvis man synes, eksempelvis den helt rigtige centrale midtbanespiller er der, eller hvis man alligevel sælger en af profilerne hamrende dyrt.