• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Stig Tøfting om had-opgør: Dem er jeg mest til

Foto: Getty Images

Stig Tøfting har en klar favorit til playoff-kampen om en plads i Conference League.

Af Oliver Okstrøm

Superligaen er overstået for de fleste. Mestrene blev FC København med sølv til FC Nordsjælland og bronze til AGF. Derudover rykkede AaB og AC Horsens ned. Så godt, så langt. Nu mangler bare playoff-kampen om en plads i Conference League i næste sæson.

Her står kampen mellem ærke-fjenderne fra Viborg FF og FC Midtjylland. Her tror Tipsbladets kommentator Stig Tøfting på, at det bliver FCM. Det fortæller han i sin rolle som ekspert i Onside på Viaplay.

- Jeg er nok mest til Midtjylland, som kommer fra en rigtig god stime. Godt nok må vi sige dårligere hold, men jeg har en tro på, at Midtjylland godt kan tage den - og så er der en lille sorteper til Viborg, siger han og fortsætter:

- Men jeg vil sige, at det er et hade-opgør mellem de her to mandskaber. Af fansene i hvert fald. De hader hinanden, og der kan alt ske. Det er også derfor, at det er en åben kamp, lyder det fra Stig Tøfting.

Det hele vil blive afgjort på én kamp, ligesom en finale, og den bliver spillet i Viborg, fordi de kommer fra mesterskabsspillet forud for opgøret.

I sidste sæson var Viborg også i playoff-kampen, hvor de var kommet med via kvalifikationsspillet. Dengang mødte de AaB, som de slog efter straffesparkskonkurrence, og efterfølgende mødte de blandt andet West Ham i kvalifikationen til Conference League, som også blev endestationen for dem.

FC Midtjylland sikrede sig deres plads i denne sæsons playoff-kamp, da de slog OB med 4-2 i sidste runde. Viborg måtte nøjes med en fjerdeplads, da AGF snuppede bronzen for næsen af dem i sidste spillerunde i mesterskabsspillet.

I denne sæson har Viborg og FCM mødt hinanden tre gange. Den første endte 1-1 i Herning, hvorefter Viborg vandt en pokalkamp med 3-1, og endelig vandt FCM med 4-0 på udebane.