Video : Tipsbladet
Superliga

Ivan Prelec: Det har været en stor rutsjebanetur

Vejle-træner Ivan Prelec takker dem, der dømte Vejle ude af Superligaen, da det har givet ekstra motivation.

Det har været noget af en sæson for Vejle, der både har været præget af intern uro i ejerkredsen samt et svingende niveau hen over sæsonen.

Derfor er det ekstra emotionelt for Vejle-træner Ivan Prelec, at hans mandskab med en hjemmebanesejr på 2-0 over Hvidovre sikrede overlevelse i Superligaen mandag eftermiddag.

- Det er rørende. Vi havde så mange udfordrende øjeblikke i løbet af sæson, hvor jeg tror, at mange havde givet op.

- Det har været noget af en rutsjebanetur. Jeg tror, det er svært at forstå, hvad vi har været igennem, siger Prelec.

Det så også i lang tid sort ud for Vejle, men fire sejre i træk har fået de rødhvide fra Sydjylland langt væk fra nedrykningsstregen.

Prelec takker derfor Vejle-tilhængerne, men også de mennesker, der ikke har troet på klubben.

- Selvfølgelig skal der lyde en stor tak til alle fansene, der har støttet og troet på os, selv om vi har været på en rutsjebanetur.

- Men også til dem, der ikke har troet på os. De har virkelig motiveret os, siger Vejle-træneren.

Den betragtning er forsvarsspilleren Oliver Provstgaard enig i. Han mener, at holdets interne ro har været udslagsgivende for, at Vejle er kommet over stregen foran Lyngby og OB.

- Vi har lige snakket om det i omklædningsrummet, og der var en fra vores medieafdeling, der sagde, at medierne altid har talt os ned og troet, at det var os, der rykkede ned.

- Vi er nok den klub i nedrykningsspillet, der har haft mest ro internt, og det giver pote. Det er, sammenkoblet med arbejdet på træningsanlægget, det, der gør det, siger Provstgaard.

Med mandagens sejr har Vejle pludselig også en chance for at spille med om en plads i Europa, da der nu kun er to point op til Randers på syvendepladsen.

Ligaens nummer syv skal spille en playoffkamp mod nummer tre om adgang til kvalifikationen til Conference League.

Det skænker Ivan Prelec dog ikke en tanke endnu.

- I dag skal vi nyde det, og så må vi tænke på de kommende dage. Lige nu tænker vi i hvert fald ikke over det, siger træneren.

/ritzau/