Video : Tipsbladet
Superliga

Stor FCK-profil bænket: Meget frustrerende

Viktor Claesson kalder det meget frustrerende, at han har siddet så meget på bænken i FCK.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): Utilfredsheden er til at spore hos FC Københavns anfører.

Viktor Claesson kun startet på banen i to af otte kampe i mesterskabsspillet, og grundspillet bød heller ikke på samme mængde spilletid, som han har været vant til.

FCK-svenskeren er ikke tilfreds med bænkpladsen, men han knokler videre.

- Det har været ekstremt frustrerende ikke at have så stor en indflydelse i den her periode, der har været så vigtig for holdet og for klubben.

- Især når jeg har været så vigtig en spiller fra jeg kom, og at jeg så ikke har kunne have mere indflydelse. Det har været frustrerende at sidde på bænken.

- Sådan er det. Alle kan ikke spille, men det har været frustrerende selvfølgelig, siger Viktor Claesson.

En af forklaringerne kan også være, at Claesson ofte har været brugt som angriber, selvom det ikke er hans foretrukne position.

- Det har været af taktiske årsager i nogle kampe, og så har der været hård konkurrence. Jeg kom i en situation, hvor jeg konkurrerede mere som 9’er, hvilket jeg ikke fuldt mestrer, men det har været godt for holdet – især i Europa – hvis jeg spillede der.

- Jeg har ikke kunne få det maksimale ud af det på den position. Jeg er kommet ind i kampene, hvor jeg har lavet nogle assister, og vi fik et straffe mod FC Midtjylland og Brøndby. Jeg har forsøgt at gøre en forskel, når jeg er kommet på banen, men det har været en speciel situation, siger Viktor Claesson.

Den manglende spilletid har også fået konsekvenser for Viktor Claessons landsholdskarriere, hvor landstræner Jon Dahl Tomasson ikke har udtaget ham, og det gør ondt.

Det har også kostet dig pladsen på landsholdet. Har det også gjort det ekstra hårdt?

- Det havde været fedt at spille mod Danmark inde i Parken. Det er lidt en mærkelig følelse, for det er første gang siden 2016, hvor jeg ikke er med, når jeg ikke har været skadet.

- Det har været en hård periode mentalt i den sidste tid, og nu vinder vi heller ikke guldet, men sådan er det. Man må arbejde hårdt på træningsbanen.

Har du snakket med Jon Dahl?

- Nej, vi har ikke haft nogen kontakt. Jeg har ikke hørt fra ham.

Jeg går ud fra, du selvfølgelig er skuffet over, at du ikke er med, men kan du godt forstå det, når du ikke har spillet så meget?

- Ja, det kan jeg godt forstå. Men det er stadig mærkeligt, for det er otte år siden, jeg ikke har været med, når jeg har været skadesfri. Det er lidt en ny situation, siger Viktor Claesson.

Sverige gæster Parken den 5. juni i en testkamp, inden Danmark rejser til EM.