Foto: Getty Images
Superliga

Store FCK-ændringer: Neestrup forklarer hvorfor

Der er skiftet ud på syv pladser og lavet om i formationen mod Silkeborg lørdag.

FC København er stillet op med syv ændringer i startopstillingen i forhold til den første kamp mod Silkeborg i pokalturneringens kvartfinale. Samtidig er der blevet lavet godt om i formationen, så det denne gang er en 5-4-1 eller 3-4-3-opstilling, de kommer i.

I et interview med Viaplay forklarer FCK-cheftræner Jacob Neestrup om tankerne bag, hvor de skal forsøge at hente 0-2-nederlaget i Parken.

Overvejelsen er jo, at vi er bagud med to. Vi ryster lidt posen, og vi kommer til at spille lidt mere direkte end man har set tidligere. Måske ikke igennem 90 minutter, men i håbet om, at vi kan svinge initiativet over på vores fødder på en anden måde, siger han og fortsætter:

- Sidst vi gjorde det var for et halvt år siden ude i Brøndby, og som vi siger, så er en enkelt gang eller to på et halvt år, der må vi gå lidt på kompromis med det store billede, lyder det fra Jacob Neestrup.

Når det kommer til formationen, så mener han, at det er med til at give bedre forudsætninger for at gå videre.

- Vi må bare sige, at der har Silkeborg haft overhånden mod os i de to sidste kampe i forhold til at være dygtige til i deres juletræ (4-3-2-1-formationen red.)  at lade os spille på siden og ikke rigtig komme videre derfra, hvilket har resultatet i meget få målchancer til os mod dagens modstander - og så en helvedes masse omstillinger imod. Så det er vores måde at gå lidt pragmatisk til værks - og sidst vi gjorde det havde vi stor succes, fortæller Neestrup.

Derudover afviser han idéen om, at man skulle stille med et reservehold, og slår fast, at man efter den dårlige indsats i den første kamp mod Silkeborg ikke har kunne tillade sig at smide håndklædet i ringen.

FC Københavns Elias Jelert har desuden slået fast, at de kan gøre Silkeborg nervøse. Læs mere om det her.