Video : Tipsbladet
Superliga

- Brøndby kan have fundet guld

Ikke mange kendte Yuito Suzuki før skiftet til Brøndby, men vestegnesklubben kan have scoret jackpot med indkøbet af japaneren.

 - Han er stadig ung og har et stort potentiale. Hans næste skridt er et vigtigt et, og hvis Brøndby rent faktisk giver ham en fair mulighed for spilletid, så kan de potentielt have fundet guld.

Der bliver ikke skruet ned på retorikken fra Gerard Postma, når snakken omhandler Brøndbys nye japanske offensivspiller Yuito Suzuki. 

Ikke mange herhjemme kendte til ham, før han pludselig blev sat i forbindelse med Brøndby, men Gerard Postma kender ham særdeles godt. Han har længe analyseret japansk fodbold, og den nye Brøndby-spiller er en profil, som han længe har haft et godt øje til. 

Derfor har han også store forventninger til Suzuki, som ifølge ham også trænger til luftforandring efter et mislykket lejeophold i franske Strasbourg i foråret, hvor det blot blev til tre ligakampe.

- Hans skifte til Frankrig var underligt. Belgisk, hollandsk eller tysk fodbold havde passet bedre til hans spillestil. Et skifte til Brøndby nu her er dog ideelt for ham. Superligaen er en god liga for tekniske spillere, som passer godt til en offensiv måde at spille på. Jeg var overbevist om, at Cho ville gøre det godt, da han skiftede fra Sydkorea til FC Midtjylland. Sådan har jeg det også med Suzuki, lyder det fra Postma, som også sætter ord på, hvad det er for en type spiller, som Brøndby har anskaffet sig. 

- Han kan spille alle positioner fremme i banen, men han er bedst lige bag en angriber som en playmaker, primært på grund af hans hurtige fødder og dynamiske spil. Han er nødt til at arbejde på sine afslutninger, men når det kommer til hans teknik og hans evne til at sætte angreb sammen, så har han et enormt potentiale, der kan få ham til at vokse endnu mere som spiller, forklarer Postma til Tipsbladet.

En rodebutik
Yuito Suzuki er købt i den japanske klub Shimizu S-Pulse, som til daglig spiller i den næstbedste japanske række. Det lyder ikke just imponerende, men trods tilværelsen på det næsthøjeste niveau har Suzuki spillet mere end 80 førsteholdskampe på højeste niveau i Japan.

S-Pulse er dog en kaosklub, siger journalist Dan Orlowitz, der dækker japansk fodbold for Japan Times.

Til Tipsbladet påpeger han, at det har kostet på Suzukis udviklingsfront.

- Jeg er ikke sikker på, at S-Pulse, som har været en rodebutik de seneste tre sæsoner i J1, har udnyttet hans talent bedst muligt. Men han er helt klart en spiller, som man skal holde øje med fra denne generation af japanske spillere.

- Det største problem er, at han ikke har fået bevist, at han kan spille kontinuerligt på det højeste niveau. Det har været op og ned hos S-Pulse, men som jeg siger, så har det været et rod.

Han uddyber med, at S-Pulse lige nu har sin syvende træner siden 2018, og at man har fristet tilværelsen som et elevatorhold mellem de to højeste niveauer gennem flere år. 

Det lyder dermed på de to Suzuki-eksperter, at den 21-årige offensivspiller har brug for et sted, hvor han kan få kontinuerlig spilletid og stabilitet i sit fodboldliv. Så bliver det spændende at se, om han er tiltænkt en startplads hos Brøndby, der i forvejen har en del spillere på hans position.

Suzuki har fået en fireårig aftale i Brøndby og er blevet udstyret med nummer 28.