• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Store salg giver AaB millionoverskud

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AaB solgte spillere for knap 50 millioner kroner i 2020, så klubben kan fremvise et overskud på lige knap 12 millioner kroner.

Af Anders Dehn

Selv om AaB gik glip af flere millioner kroner på grund af coronarestriktioner i 2020, kan klubben i dag fremvise et pænt overskud. Det lyder på 11,8 millioner kroner.

Det har klubben især tre store spillersalg at takke for. Mikkel Kaufmann til FC København, Oliver Abildgaard til Rubin Kazan og Patrick Olsen til AGF var med til at sikre AaB i alt 48 millioner kroner i transferindtægter i 2020. Året før var det blot 1,1.

Derudover gav femtepladsen i Superligaen også 4,1 millioner kroner mere i tv-penge, mens AaB har indregnet 22 millioner kroner i kompensation fra staten. Den helt store kompensationspost på 20 millioner, som søges fra puljen for aflyste arrangementer, har AaB dog ikke modtaget endnu. 

"Selskabet har udarbejdet ansøgning om kompensation for aflyste arrangementer i januar 2021 baseret på den endelige bekendtgørelse og vejledning og indsendt den til Erhvervsstyrelsen," skriver AaB.

"Styrelsen har endnu ikke behandlet eller godkendt ansøgningen."

Til gengæld faldt både sponsorindtægterne og kampdagsindtægterne i 2020 sammenlignet med 2019. Det forklarer AaB med coronavirussens medfølgende restriktioner, der betyder, at Superliga-klubberne hverken kan invitere sponsorer eller andre tilskuere på stadion.

AaB forventer et lille minus 2021 i niveau 2 til 5 millioner kroner. 

"Heri er indregnet en forventet Top 6-placering, yderligere spillersalg, investering i spillertruppen og strategiske investeringer i den kommercielle udvikling," skriver klubben.

Den understreger dog samtidig, at forventningerne er behæftet med stor usikkerhed. Det skyldes ikke mindst, at AaB ikke ved, hvor længe den professionelle fodbold vil være ramt af coronarestriktioner, og hvordan mulighederne for kompensation kommer til at se ud.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus