Foto: IMAGO
Superliga

Storinvestor har kig på danske klubber

Flere udenlandske klubinvestorer ser lige nu på Danmark, og en af dem er en af fodboldbranchens mest kendte aktører med en gigantisk Premier League-investering under opsejling.

En lang række danske klubber er i de seneste år blevet helt eller delvist opkøbt af udenlandske investorer, og flere kan være på vej.

Tipsbladet kunne i slutningen af 2023 fortælle om bred interesse for Lyngby Boldklub, herunder at Club Brugge havde kigget på den nuværende Superliga-klub.

Tidligere har flere andre store udenlandske klubber og investorer også haft kig på Lyngby, men Lyngby er ikke den eneste klub, der på rygteplan sættes i forbindelse med handler i disse år.

Ejerkredsen i Randers FC har ret tydeligt, og i flere omgange, signaleret, at man er åben for opkøb, og Vejle Boldklub er åbenlyst også på markedet, hvilket man nemt kan overse i al balladen om Caglar Senyüreks kaotiske forsøg på at købe klubben i december og januar.

AC Horsens røg af markedet i efteråret til amerikanske Carlsle Capital Corporation, og andre klubber i Jylland er mere diskret ifølge Tipsbladets oplysninger også muligheder, om end ikke så åbenlyst som VB og Randers.

Men også i København er der jævnligt spekulationer, og henvendelser, omkring FC København og Parken, ligesom flere klubber i 1. Division også har eller er åbne for udenlandsk investering.

Flere udenlandske topklubber har ifølge Tipsbladets oplysninger haft kig på danske samarbejdsklubber i de seneste år, men i disse måneder skal en specifik udenlandsk klubinvestor også gøre sig alvorlige tanker om dansk fodbold.

Det er 777 Partners, der ifølge Tipsbladets kilder har haft samtaler omkring det danske marked og investering i en dansk klub.

Joshua Wander (i midten med kasket), der står i spidsen for 777 Partners, til en Everton-kamp tidligere i år.

777 Partners er en amerikansk baseret investeringsfond med amerikanske Joshua Wander i front.

777 ejer Genoa, Standard Liège, Vasco Da Gama, Red Star FC og har en central rolle i Hertha Berlin. 

Selskabet har også aktieposter på 15-20 procent i Sevilla og Melbourne Victory, og man har kommercielle aftaler i flere sydamerikanske ligaer.

Den helt store handel for 777 Partners er Everton, hvor man sidste efterår blev enig med Farhad Moshiri om et køb i milliardklassen.

Premier League har dog ikke godkendt den handel endnu, og 777 forfølges af historier om betalingsproblemer og søgsmål i luftfartsbranchen, hvor selskabet også har store investeringer.

I en historie tidligere i denne måned fortalte Sky Sports, at 777 Partners allerede har lånt Everton et betydeligt millionbeløb til driften, og at 777 Partners planlægger at hjælpe Evertons store og særdeles dyre stadionprojekt i mål.

Multiklub-ejerskaber er et af de mest debatterede emner i fodbold i disse år - læs Tipsbladets store historie om, hvordan multiklub-ejerskaber påvirker transfermarkedet.