Video : Tipsbladet
Superliga

Storroser Brøndby-profil: Er virkelig blomstret op

Brøndby IF er snublende tæt på Superliga-guld, og ifølge Viaplay-eksperter hænger det i høj grad sammen med, at Daniel Wass er blomstret op i denne sæson, hvor den tidligere landsholdsspiller er blevet brugt konsekvent som midtbanespiller.

Efter to nederlag i sæsonens første tre kampe var der ikke meget, der tydede på, at Brøndby IF skulle vinde guld i denne sæson. 

Inden sidste spillerunde kan de blå-gule dog selv afgøre det hele i hjemmekampen mod AGF, og det er blandt andet takket være Daniel Wass, der har løftet sit niveau markant i forhold til sidste sæson, hvor han også ofte blev brugt som back. 

Ifølge Viaplay-ekspert Peter Sørensen kan man dog ikke bebrejde cheftræner Jesper Sørensen for, at han i første omgang ikke fik det maksimale ud af Daniel Wass' kvaliteter. 

- Jeg synes, at Jesper havde svært ved at se, hvor Wass skulle spille. Han spillede både højre og venstre back, og så spillede han central midt. Men jeg kan godt forstå, hvorfor det var vanskeligt at se, for det var faktisk på et tidspunkt inden, at 'CV' trådte i karakter og fandt de rigtige spillere, som man savnede desperat, især i Brøndbys forsvar.

- Men da CV så finder Jacob Rasmussen, så begynder det at blive lettere. Det bliver nemmere at få det stabiliseret. Og da Sean Klaiber så kommer, så giver det sig selv, at Daniel Wass skal ligge inde på midtbanen, også fordi der ligger tre bagved. Og så havde de lige pludselig fundet et hold, dels i kraft af CV's evne til at finde spillere, og dels i kraft af, at Jesper Sørensen så kunne 'finde' Divkovic, og så var det fuldbragt, lyder det fra Peter Sørensen. 

Ifølge Kenneth Emil Petersen hører det dog med til historien, at Daniel Wass heller ikke storspillede på midtbanen i sidste sæson.  

- Wass fik jo også chancen. Det var ikke i hver eneste kamp, at han lå på backen. Han fik jo chancen inde centralt på midten, men der synes jeg heller ikke, at han greb den. Der var han heller ikke stærk nok. Men der må man sige, at i den her sæson, hvor han har fået en fast position derinde, og hvor han har fået nogle spillere omkring sig, der også spiller fodbold, det har han virkelig nydt godt af det. 

- For han er en fodboldspiller, Daniel Wass. Han spiller de små afleveringer og ser spillet frem i banen. Der har han virkelig blomstret op med hans lederskab og hans kvaliteter på bolden, lyder det fra Kenneth Emil Petersen. 

Det er klokken 17, at mesterskabsbraget mellem Brøndby IF og AGF sparkes i gang på Brøndby Stadion.