• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Storroser Riveros: Har jeg sjældent set før

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Venstrebacken nærmer sig med hastige skridt en startplads efter sin lange skadespause.

Af Jacob Quvang

Blas Riveros er i fuld gang med at komme op i omdrejninger igen efter sin korsbåndsskade, og venstrebacken er blevet skiftet ind i Brøndbys tre seneste opgør. 

Her har han gjort det glimrende, og det er tydeligt, at han passer godt til Niels Frederiksens system. Ikke mindst takket være sine skarpe offensive egenskaber. 

Endnu har han dog ikke prøvet at starte inde efter sit comeback, men dette kan snart ændre sig.

Landsholdsspilleren fra Paraguay er nemlig snart klar til endnu mere spilletid, fortæller Brøndbys assistenttræner Martin Retov til tipsbladet.dk. 

- Jeg ved ikke lige hvornår, men det nærmer sig absolut en startplads. Det er det, jeg kan se både på de fysiske parametre, men også på træningen at han gør det godt. Han virker ubekymret over sin skade. Han har ikke haft nogle decideret følgeskader endnu, som man godt kan få efter at have været ude i lang tid. Så han nærmer sig absolut, og jeg synes også, at vi har set med de seneste par indhop, at han kan bidrage med meget til holdet, når først han kommer op og er i tempo. 

Han er så langt i sin proces, at det ikke er utænkeligt, at han starter inde i torsdagens pokalkamp mod Serie 1-holdet Aalborg Freja. 

- Det skal vi lige ind og evaluere på efter træning, men han er i hvert fald i spil. Det er helt sikkert, vurderer Retov. 

Generelt er Martin Retov imponeret over den måde, som Blas Riveros har tacklet hele skadesepisoden på. Både i forhold til alt det uden for banen med tanke på, at Riveros snakker et yderst begrænset engelsk, men også den måde han har trænet og spillet kamp på, selv om han har været ude i så lang tid. 

- Jeg synes egentlig, at han har været meget positiv, og selv om han selvfølgelig ikke er så dygtig på engelsk, så har vi jo en tolk på ham, der hjælper, hvis der skulle være et eller andet elementært, vi lige skal have forklaret ham. Men han er en positiv ung mand, som er glad for at være her, tror jeg. Han virker ubekymret, både som person, men også i forhold til sin skade og det her med at komme tilbage.

- Jeg må sige, at jeg sjældent har set nogen komme så ubekymret over en stor skade, som det i virkeligheden var. Jeg synes, at han fra dag et gået ud og vist, at han gerne vil være med her og ikke trækker sig i noget, hvor man normalt vis nok ville sige, at man lige skal finde sin krop igen. Der har han virket bomstærk fra dag et af. Så godt arbejde af den fysiske stab også, lyder rosen fra Martin Retov. 

Blas Riveros har indtil videre spillet fem kampe for Brøndby siden skiftet sidste sommer fra FC Basel.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020