• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Stort Ebbe Sand-interview: Får vi mulighed for at forstærke os, gør vi det

Ebbe Sand er stemplet ind i Brøndby IF - tipsbladet.dk har taget en længere snak med de blå-gules nye høvding.

Af Ole Hoffskov

1. januar overtog Ebbe Sand formelt nøglerne til sportsdirektørens kontor i Brøndby IF fra Troels Bech, og den tidligere danske landsholdsspiller er dumpet direkte ind i en hektisk periode med et transfervindue, der står pivåbent. 

Derfor er der nok at tage fat i for de blå-gules nye høvding, der tilbage i oktober skrev under på aftalen med Brøndby IF. Dermed har Ebbe Sand også haft tid til at forberede sig på de udfordringer, der venter på den københavnske Vestegn, og det har været en klar fordel. 

Læs også: Brøndby-ejer: Kan ikke være svingende efterår bekendt

Det fortæller Brøndbys sportsdirektør i et længere interview med tipsbladet.dk.

- Jeg synes, jeg har fået en god start, og jeg ser meget frem til det arbejde, der venter. Jeg havde formelt første arbejdsdag 1. januar, men som sådan føler jeg ikke, at jeg er ny, for det har været en glidende overgang fra Troels, og jeg har været med inde over den seneste halvanden måned. Derudover kender jeg jo klubben og de folk, jeg skal arbejde sammen med, så det har været en ret ligetil start, siger Ebbe Sand til tipsbladet.dk.

Læs også: Brøndby-angriber: Jeg er svagere, end jeg havde regnet med

Han lægger ikke skjul på, at der på første side i arbejdsmanualen står "transfervindue".

- Lige nu er det jo transfervinduet, der fylder meget, så jeg er tiltrådt i en meget vigtig periode, men det ser jeg kun som en spændende udfordring, fastslår Brøndby-bossen.

Troels Bech fik tre-et-halvt år som sportsdirektør i Brøndby IF, og han var med til at flytte klubben på flere parametre. Han var med til at udvikle strategi 6.4, og det var som bekendt også Bech, der stod bag ansættelsen af Alexander Zorniger som cheftræner. 

Ebbe Sand er dog ikke kommet til Brøndby for at kopiere sin forgængers succesopskrift.

- Jeg skal ikke ind og gøre tingene på præcis samme måde som Troels, selv om han gjorde et fantastisk stykke arbejde. Jeg skal finde min egen måde, og så skal jeg vokse med opgaven stille og roligt. Det er et spændende tidspunkt at komme til Brøndby IF – holdet er tilbage i toppen af dansk fodbold, og det skal jeg selvfølgelig være med til at sikre, at vi forbliver, siger Sand og tilføjer:

- Vi har en spændende trup, og jeg synes, det ser godt ud. Vi er lige nu i top tre, og det flugter med vores strategi, men der er selvfølgelig også ting at arbejde med. Vi skal især blive bedre på hjemmebane, og så havde vi da gerne set, at afstanden var mindre op til FCK og FC Midtjylland.

Lurer på pokaltriumf
Brøndby overvintrer på en tredjeplads med 14 og 17 point op til henholdsvis FC Midtjylland og FC København. Det løb ser ud til at være kørt for de blå-gule, der samtidig er presset bagfra, hvor Esbjerg fB er ét point efter, mens AaB og Randers FC sakker to point bagud.

Ebbe Sand vil som udgangspunkt kigge både op og ned i tabellen.

- Det er da noget af et hul, de (FCK og FCM, red.) har slået, men så længe der ikke er noget, der er matematisk sikret, skal man ikke drage konklusioner. Men det er klart, at det lige nu er tredjepladsen, der virker mest realistisk, og den skal vi sørge for at få i hus, og så må vi kigge op. Lige nu handler det nok i højere grad om at få lagt afstand til nummer fire og fem, siger han.

Brøndby-direktøren fulgte nøje med i efteråret, og den første halvsæson gav ham en blandet smag i munden.

- Vi startede sæsonen fint, og jeg synes også, vi sluttede fint med undtagelse af Vendsyssel-kampen. Brøndby må naturligvis aldrig tabe på hjemmebane til Vendsyssel, men det ændrer ikke på, at jeg så gode takter i efteråret. Vi havde en svær periode midtvejs, men kom godt tilbage og fik styr på defensiven, som også var en nødvendighed. Derudover kunne vi godt have scoret endnu flere mål, lyder det fra Ebbe Sand.

Et fokus i foråret er også at forsøge at gentage succesen fra sidste sæson, hvor Brøndby IF som bekendt fik bugt med mange års titeltørke, da holdet endte øverst på podiet i pokalturneringen.

- Begge turneringer er vigtige, men det er klart, at vi jo ikke er mange kampe fra en pokalfinale, og det vil naturligvis være stort for klubben. Realistisk set er det i pokalen, vi er tættest på en titel, og det vil vi selvfølgelig gå efter.

Får vi mulighed for at forstærke os, gør vi det
Transfervinduet er lige nu den højeste prioritet i Brøndby IF, og foreløbig har de blå-gule hverken foretaget sig stort eller småt. Johan Larsson og Björn Koppling er smuttet, men det har længe været kendt. 

Ebbe Sand står nu med mandat til at kunne sætte sit eget præg på Brøndby-truppen, og han forventer, der sker aktivitet i løbet af januar - men ikke for enhver pris.

- Vi har gang i nogle ting, uden jeg kan komme ind på konkrete positioner. Hvis vi får mulighed for at forstærke truppen, så gør vi det helt sikkert, men det er ikke sådan, jeg forventer, at der kommer til at ske helt vildt meget, fastslår Ebbe Sand.

Selv om han ikke vil ind på konkrete positioner, vil han alligevel godt indrømme, at der er et særligt fokus på backsene, hvor Brøndby er noget tyndere besat efter Kopplin og Larssons afgange.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en position, vi har fokus på. Vi har Jens Martin Gammelby som en direkte afløser for Johan Larsson, og jeg synes, Anthony Jung har gjort det godt på venstreback, så kan de holde sig klar, er vi som udgangspunkt godt besatte med Gregers Arndal-Lauritzen som et spændende supplement, men selvfølgelig er det en position, hvor vi godt kunne bruge en spiller mere, lyder det fra sportsdirektøren.

Blandt andre Hany Mukhtar og Simon Tibbling har været sat i forbindelse med andre klubber, men Ebbe Sand forventer at beholde alle profilerne.

- Som udgangspunkt er planen at holde på vores bærende kræfter, men det kan selvfølgelig ændre sig, hvis vi får et tilbud, vi ikke kan sige nej til. Sådan vil det altid være, siger han.

Han er overbevist om, at han kan sætte sit præg i løbet af januar, selv om han kun har været i Brøndby i kort tid.

- Et transfervindue starter ikke den dag, vinduet officielt åbner. Det er en proces, som starter lang tid i forvejen, og jeg har været inde over den seneste halvanden måned, så jeg føler mig godt rustet og godt forberedt. Så må vi se, hvad det ender med, slutter Ebbe Sand.

Brøndby IF indleder sæsonen 10. februar med en udekamp mod FC Nordsjælland.

Superliga

Mere Superliga

Fokus