Video : Tipsbladet
Superliga

Stort underskud: Brøndby kom ud af første kvartal med 25 millioner i minus

Brøndby IF har tirsdag morgen præsenteret regnskabet for første kvartal. Det viste 24,8 millioner kroner i underskud.

På banen går det, trods gårsdagens sejr, ikke lige så godt for Brøndby IF, som det gjorde for et år siden. Det samme kunne man sige om klubbens regnskaber.

Hvor Brøndby kom ud af 2018 med det første overskud i et årti, tegner 2019 til at byde på endnu et dundrende underskud. Opgørelsen fra årets første tre måneder viser et minus på 24,8 millioner. Brøndby forventer et samlet underskud på 40-50 millioner for hele året. Tidligere forventede klubben et minus i omegnen af 10-20 millioner.

På sin vis hænger det sportslige og det økonomiske sammen. Mens holdet i sidste sæson lå i toppen fra start til slut og altså kun missede mesterskabet til allersidst, ligger Brøndby lige nu på femtepladsen. Det har kostet på tv-indtægterne, der er 22,5 procent lavere end i fjor.

Underskuddet skal desuden forklares med væsentlig højere udgifter end for et år siden. De er steget med over 30 procent, fortæller klubben i en selskabsmeddelelse. Det skyldes primært "personaleomkostninger", altså løn og afskrivninger til førsteholdets spillere.

Brøndbys omsætning steg ellers en lille smule - med en halv million - i forhold til sidste år, men det var altså ikke nok til at opveje for de øgede omkostninger.