• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Stort underskud: Brøndby kom ud af første kvartal med 25 millioner i minus

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Brøndby IF har tirsdag morgen præsenteret regnskabet for første kvartal. Det viste 24,8 millioner kroner i underskud.

Af Anders Dehn

På banen går det, trods gårsdagens sejr, ikke lige så godt for Brøndby IF, som det gjorde for et år siden. Det samme kunne man sige om klubbens regnskaber.

Hvor Brøndby kom ud af 2018 med det første overskud i et årti, tegner 2019 til at byde på endnu et dundrende underskud. Opgørelsen fra årets første tre måneder viser et minus på 24,8 millioner. Brøndby forventer et samlet underskud på 40-50 millioner for hele året. Tidligere forventede klubben et minus i omegnen af 10-20 millioner.

Læs også: For første gang i 10 år: Brøndby præsenterer regnskab med millionoverskud

På sin vis hænger det sportslige og det økonomiske sammen. Mens holdet i sidste sæson lå i toppen fra start til slut og altså kun missede mesterskabet til allersidst, ligger Brøndby lige nu på femtepladsen. Det har kostet på tv-indtægterne, der er 22,5 procent lavere end i fjor.

Underskuddet skal desuden forklares med væsentlig højere udgifter end for et år siden. De er steget med over 30 procent, fortæller klubben i en selskabsmeddelelse. Det skyldes primært "personaleomkostninger", altså løn og afskrivninger til førsteholdets spillere.

Brøndbys omsætning steg ellers en lille smule - med en halv million - i forhold til sidste år, men det var altså ikke nok til at opveje for de øgede omkostninger.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020