Groggy HSV på randen af knockout

Med 3-0 over HSV i første kamp er Stuttgart meget tæt på at sikre sig en ny sæson Bundesligaen.

Hamburger SV og klubbens fans har haft nogle ualmindeligt hårde dage.

Søndag invaderede fans banen og jublede med spillere i troen på, at holdet var rykket op i Bundesligaen i sidste spillerunde af den næstbedste række.

Men rivalen Heidenheim spolerede festen og snuppede pladsen med to sene scoringer.

Torsdag blev HSV tildelt endnu en alvorlig mavepuster.

I første opgør mod Stuttgart om det yderste mandat i næste sæsons Bundesliga tabte HSV 0-3 på udebane.

Dermed tyder intet på, at HSV er på vej tilbage til Bundesligaen, som klubben i 2018 rykkede ud af efter 55 år i træk i det fineste selskab.

HSV har flere gange været tæt på oprykning, men er snublet.

Det samme ser ud til at gøre sig gældende i denne sæson, omend Stuttgarts sejr torsdag aldrig rigtigt var i fare.

Den græske stopper Konstantinos Mavropanos pandede efter bare 45 sekunder Stuttgart på 1-0 efter et hjørnespark. Siden fulgte en stribe gode muligheder for at øge til 2-0.

Angriberen Serhou Guirassy fik den største efter 26 minutter, men fik sit svage straffespark reddet af HSV-keeper Daniel Heuer Fernandes.

I stedet kom afgørelsen i starten af anden halvleg, da den Hamburg-fødte Joshua Vagnoman efter godt opspil gjorde det onde ved sin tidligere klub, som han repræsenterede fra 2010 til 2022.

Guirassy gjorde kort efter skaden fra tidligere god igen, da han headede 3-0 i nettet til stor glæde for de fleste af de knap 49.000 fremmødte.

HSV's håb om et bedre udgangspunkt blev forværret efter 70 minutter, da finske Anssi Suhonen fik et direkte rødt kort. Stuttgart var da også tættere på 4-0, end gæsterne på en reducering.

Den danske midtbanespiller Nikolas Nartey fik de sidste syv minutter for Stuttgart, der er en del af playoffkampene efter en tredjesidsteplads i Bundesligaen.

Returkampen i Hamburg afvikles mandag aften.