Foto: Getty Images
Landshold

Efter rygte: Arsenal er ikke Lindstrøms førstevalg

Jesper Lindstrøm imponerer og gør sig bemærket i større klubber, men han tager det selv meget roligt.

Jesper Lindstrøm udlever fodbolddrømmen i Eintracht Frankfurt, hvor den 22-årige kreatør siden skiftet fra Brøndby i 2021 har været en vigtig mand.

Det understreges af den faste spilletid, præstationerne i sidste sæsons Europa League-triumf og det, at han for nylig scorede sit første Champions League-mål og afgjorde udekampen mod Marseille.

- Jeg er sindssygt stolt, siger Jesper Lindstrøm, der i disse dage er sammen med det danske landshold forud for Nations League-opgøret mod Frankrig.

Men selv om alt går flyvende, og han meget vel kan få en billet til VM, er det vigtigt for ham at understrege, at han altså holdet begge ben på jorden. Han ved nemlig godt, at det går op og ned i showbiz.

Som purung slog han igennem i Brøndby med vigtige mål i Europa League-kvalifikationen og flere gode præstationer i Superligaen.

Men efter den fornemme begyndelse på seniorkarrieren, løb han ind i en periode, hvor han fik splinter i bagdelen på bænken. Den periode er med til at minde ham om, at træerne ikke automatisk vokser ind i himlen.

- Der skete faktisk lidt det samme i Frankfurt. Jeg spillede godt til at begynde med, men røg så lidt på bænken. Når man har prøvet de der forskellige scenarier, så ved man, hvad man skal gøre, og hvad man ikke skal gøre.

- For mig er det vigtigt, at når jeg spiller, så holder jeg fast i de ting, jeg gjorde, da jeg ikke spillede. Jeg gør noget ekstra i træningslokalet og taler med nogle gode mennesker, siger Jesper Lindstrøm.

Han mener, at han sammen med sin mentaltræner har fundet en god balance i forhold til tålmodighed og målsætninger. Han vil helst ikke tale om store klubskifter, eller hvor mange mål han skal score i løbet af sæsonen.

I stedet fokuserer han på at give den gas på træningsbanen, så han kan blive en bedre fodboldspiller. Han kan dog ikke helt undgå at tale karriereplaner.

I de seneste uger har britiske medier skrevet, at selveste Arsenal har kig på ham. Om det har noget på sig, ved hverken Lindstrøm eller hans agent, men hvis det er rigtigt, er det måske ikke så mærkeligt.

- Når man spiller fast i en klub i en af de største ligaer i verden, og man er med til at vinde Europa League, så må der være klubber, der holder øje. Det er et kæmpe selvtillidsboost at høre, at så stor en klub holder øje med mig.

- Men jeg ved ærlig talt ikke, om det er rigtigt, siger Lindstrøm som dog ikke ser Arsenal som førstevalg, hvis han kan vælge fra alle hylder.

- Jeg er Liverpool-mand, siger han med et grin.

/ritzau/