Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-angriber forventer retur til Ajax

FC Nordsjælland-lejesvenden Christian Kjelder Rasmussen forventer at skulle retur til AFC Ajax, hvor han vil vise sig frem for den nye træner.

FARUM (Tipsbladet): Christian Kjelder Rasmussens ophold i FC Nordsjælland er gået ind i sin allersidste fase, da lejesvenden forventer at skulle retur til AFC Ajax til sommer.

Det fortæller angriberen til Tipsbladet og den fremmødte presse efter den hæsblæsende 3-3-affære med FC Midtjylland mandag aften.

- Planen er at vise mig frem for den nye træner og tage chancen i preseason kampene og til træning. Det er planen indtil videre, siger han og tilføjer, at der selvfølgelig findes alternativer til et gennembrud i Ajax, men det er ikke dem, han bruger tid på lige nu.

- Jeg ved ikke, hvad træneren vil, men det tager jeg til den tid. Jeg gider ikke gå ind i en plan B nu. Jeg starter med plan A og går 100 procent efter den i stedet for allerede at være et andet sted i tankerne.

Er du åben for at blive her?

- Nej, for det var ikke det, der var planen. Planen var, at jeg skulle være her i én sæson, og så skulle jeg tilbage til Ajax. Det er sådan, det er, siger Christian Kjelder Rasmussen.

Angriberen står noteret for seks scoringer under lejeophold i FC Nordsjælland, som er faldet i pokalturneringen og Conference League. I det store hele er det godkendt for Christian Kjelder Rasmussen.

- Det har jeg, hvis jeg kigger på de kriterer, jeg havde, inden jeg tog hertil (fået det ud af det, som han gerne ville, red.). Det var at få en masse seniorkampe og spille i Europa. Det har jeg fået. Der har selvfølgelig været nogle op- og nedture, som jeg har skullet tackle. Det er der som fodboldspiller, og nogle af tingene var også nye for mig, så dem skulle jeg have tacklet ordentligt.

I aftalen mellem FC Nordsjælland og AFC Ajax er der også en købsoption, men ikke meget tyder lige nu på, at den bliver aktiveret.

Det var i 2019, at Christian Kjelder Rasmussen, 21 år, forlod Farum-klubben for at tage til Ajax, hvor han er på kontrakt til 2027. Indtil videre er det blevet til tre førsteholdskampe for den hollandske storklub, der skal på trænerjagt til sommer.

Her skal man finde afløseren for John van 't Schip. En ny træner vil naturligvis have meget at sige i forhold til Christian Kjelder Rasmussens chancer for et gennembrud i Ajax.