• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

Superliga-boss: Vi kunne have hentet Vallys i 2018

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hvidovre IF stod i 2018 med valget mellem Nicolai Vallys og hans holdkammerat. Og valget faldet på holdkammeraten.

Af Victor Risager

Når Hvidovre IF tager imod Brøndby IF søndag, bliver det med Nicolai Vallys i en blå-gul trøje. Og det møde får Superliga-oprykkernes direktør Peter Lassen til at tænke tilbage på engang, hvor Hvidovre kunne have hentet den dygtige offensivspiller.

I sommeren 2018 ville Hvidovre IF nemlig hente enten Nicolai Vallys eller holdkammeraten Nicklas Schmidt, der begge var i Skovshoved IF, og her faldt valget altså på sidstnævnte.

Det fortæller Peter Lassen, direktør i Hvidovre, til Discovery+.

- Det er jo en af mine kæmpe fejltagelser. Eller ej, det vil jeg ikke sige, fordi Schmidt var også en god spiller. Men vi kunne rent faktisk godt have fået ham (Vallys, red.) på et tidspunkt, da han var i Skovshoved.

- Det var sådan lidt: Skal vi tage Vallys eller Schmidt? Vores direktør på det tidspunkt, Kim Madsen, sagde, “han er altså god ham Vallys der”, men Per Frandsen og jeg sagde, at vi ville sgu hellere have Schmidt.

- Så vi tog Schmidt, der også er en fantastisk spiller. Men Vallys er jo en af Danmarks bedste spillere lige nu, synes jeg. Der trak vi nitten. Eller jeg vil sige, vi trak ikke nitten, fordi Schmidt var en god spiller, men vi ville også godt have haft Vallys, fortæller Peter Lassen med et smil til Discovery+ og fortæller, at han og Per Frandsen kan lave sjov med det i dag.

Selvom det ikke blev til et skifte til Hvidovre, forlod Nicolai Vallys trods alt Skovshoved i sommeren 2018 til fordel for FC Roskilde. Her blev det til én sæson, før han drog videre til Silkeborg IF og siden Brøndby IF, hvor han i dag er en kæmpe profil. Det er selvsagt umuligt at spå om, om Vallys havde haft samme succes, hvis han var havnet i Hvidovre frem for Roskilde.

Nicklas Schmidt, der i dag er 27 år og spiller i Hillerød i 1. division, nåede at spille tre sæsoner i Hvidovre IF.