• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Superliga-klub jagter ghanesisk stortalent

Foto: Randers FC

Prince Kwabena Adu har tidligere været med på The Guardians top 60-liste over største talenter i verden. Han er et varmt emne hos dansk Superliga-klub.

Af Jacob Quvang

Navnet Prince Kwabena Adu siger måske ikke den danske fodboldtilhænger det helt store, men det kan det måske komme til i fremtiden. 

Således er den danske klub Randers FC interesseret i at hente den blot 18-årige ghaneser, der har et stort navn i hjemlandet.

Klubben bekræfter over for tipsbladet.dk, at man snakker med hans agent om mulighederne for at hente ham, og at der stadig er en løbende dialog omkring et muligt skifte.

Tidligere onsdag skrev det ghanesiske medie FootballMadeInGhana.com ellers, at Randers er tæt på at hente angriberen, og at han snart flyver til Danmark for at diskutere de personlige detaljer. Aftalen er dog ikke så tæt på at blive en realitet, som mediet beretter. 

Han kan hentes kvit og frit, da han er uden kontrakt, efter denne i sommer løb ud med hans tidligere klub Bechem United FC. Han har ikke været i aktion i denne sæson, da den ghanesiske Premier League først starter i slutningen af oktober.

Han er et af de største talenter i Ghana, og hypen nåede et højdepunkt sidste år, da det anerkendte engelske medie The Guardian placerede ham blandt de 60 største talenter i verden. Det gjorde de på baggrund af en debutsæson, hvor han som 16-årig scorede otte ligamål i 14 kampe for Bechem United FC. Uheldigvis for ham blev sæsonen afbrudt af coronapandemien.

Det høje niveau førte også til, at han i november sidste år blev udtaget til det ghanesiske landshold til to kampe mod Sudan. Han fik dog ikke debut, og siden har han også været ramt af en ledbåndsskade, som har bremset hans udvikling, og som holdt ham ude stort set i hele sidste sæson. Det er også en skade, som han er blevet opereret for. 

I seneste tid har spillere fra Ghana haft stor succes i Superligaen. Kamaldeen Sulemana og Mohammed Kudus stårt klarest i erindringen.

Prince Kwabena Adu spillede i sidste sæson syv kampe i den bedste række, men scorede blot et enkelt mål. Han fyldte 18 år sidste torsdag.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020