Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-klub præsenterer kæmpe overskud

Superliga-klubben Silkeborg IF kom ud af 2022 med et overskud på 82,9 millioner kroner.

Det var ikke kun på banen, at Silkeborg IF excellerede. Det gjorde klubben også uden for kridtstregerne.

Silkeborg IF har netop meddelt til fondsbørsen, at man i 2022 havde et overskud på 82,9 millioner kroner før skat.

Det skyldes blandt andet, at man i 2022 i efteråret spillede i Conference League-gruppespillet samt at man i 2022 havde et plus på 42,4 millioner kroner i transfer. Silkeborg IF solgte Rasmus Carstensen og Nicolai Vallys.

Og så er man dygtig til mursten og driver Papirfabrikken, hvor der er forskellige lejemål og hotel. Det giver overskud på millioner næsten hvert eneste år - således også i 2022.

Klubbens store overskud betyder nu også, at man har en egenkapital på hele 315,8 millioner kroner. Det er - sagt på godt jysk - en sund egenkapital.

- Vi rutter normalt ikke med superlativerne i vores finansielle udmeldinger, og der skal en del til, før vi kalder vores resultat for ”meget tilfredsstillende”. Det kan dog ikke være anderledes i forhold til regnskabsåret 2022, hvor vi realiserede et historisk rekordresultat, siger administrerende direktør Kent Madsen i en pressemeddelelse og forklarer senere:

- Der er i forhold til både fodbold- og ejendomssegmentet tale om nogle enkeltstående begivenheder, som hver især har bidraget særdeles positivt til resultatet. I fodboldforretningen har vi realiseret flere rekordsalg, vi erobrede de første medaljer i 21 år, og vi kvalificerede os til europæisk gruppespil, hvor vi ud over meget store oplevelser også fik en god økonomi ud af deltagelsen.

- Vi satte en all time-rekord for tilskuergennemsnittet, og vi glæder os over en flot tilstrømning af nye og fastholdelse af stort set alle sponsorer, mens også TV-indtægterne er på et helt nyt niveau.

- Ejendomssegmentet har igen realiseret en stabil og stærk indtjening til koncernen med et resultat på hele 43,3 millioner kroner, hvilket ud over den almindelige drift med fuld udlejning blev positivt påvirket af en kursgevinst ved konvertering af realkreditlån. Koncernen har således i 2022 omlagt den hidtidige bankgæld til realkreditgæld, og der er pr. balancedagen ikke længere bankbelåning.

Silkeborg IF forventer i 2023 et resultat i intervallet 0 til 10 millioner kroner.