• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Superliga-klubber flokkes om fri dansk keeper

Foto: Getty Images

Den danske målmand fortsætter ikke i Burnley og er ledig på markedet om en måneds tid. Superligaen spøger.

Af Jacob Quvang

Lukas Jensen er måske ikke et kendt navn af alle danske fodboldfans, men den 24-årige målmand har i de seneste fire år været på kontrakt i Burnley. 

Det eventyr nærmer sig dog med hastige skridt sin afslutning, for Lukas Jensens kontrakt med Premier League-oprykkeren udløber om godt og vel en måned, og den bliver ikke forlænget. 

Dermed er Lukas Jensen fri på markedet lige om lidt, og det passer ham ganske fint. 

- Jeg gik selv til Burnley omkring det. Jeg ville helst ikke forlænge, hvis jeg kommer til at sidde som anden- eller tredjemålmand. Jeg vil gerne spille kampe, og i og med jeg har gjort det så godt i den her sæson, har der været meget interesse, og så vil det være bedre for min udvikling at tage et andet sted hen, siger han over telefonen til Tipsbladet.

I denne sæson har han været udlejet til Accrington i League One, og selv om klubben endte med at rykke ned, så har det ikke været på grund af Lukas Jensen, som har været blandt de bedre målmænd i ligaen. Det har ligeledes været første gang, at han har fået kontinuerlig spilletid i sit engelske eventyr, og det er noget, som har givet ham blod på tanden. 

Han vil nemlig finde et sted, hvor han kan få førsteholdskampe, og det kan sagtens være i Superligaen. Han nævner, at der er en håndfuld klubber fra den bedste danske række, som har taget kontakt til ham.

- Jeg har ikke taget en beslutning med hensyn til, hvor jeg gerne vil hen. Jeg har også haft interesse fra klubber fra Superligaen, Championship og League One. Vi skal til at se på, hvad der vil være bedst for mig langvarigt, og hvor der er mest sikkerhed for, at jeg spiller kampe, så jeg inden for et år, to eller tre år kan spille Premier League, som er derfor jeg tog til England.

Du drømmer stadig om Premier League? 

- Selvfølgelig. Det var den eneste grund til, at jeg tog til England i tidernes morgen. At jeg gik med den her drøm om at spille Premier League, siger han. 

Han kommer ind på, at Burnley havde lagt en femårig plan for ham, dengang han skiftede til klubben fra HIK i 2019. Klubben har siden fået ny stab, som ikke har haft de samme planer med ham, og derfor har han været udlejet. 

Her har han opbygget et CV, som kulminerer med den gode sæson i League One, og derfor er det også en tilfreds Lukas Jensen, som ser tilbage på sæsonen, der er gået, omend han også står tilbage med en ambivalent følelse.

Men sådan er fodbold, påpeger han, og det vigtigste er at spille. Det havde han ikke udsigt til i Burnley, hvor han aldrig nåede at få en officiel førsteholdskamp. 

Han oplevede dog at være på bænken tre gange i coronasæsonen i sommeren 2020, og det har sat sit indtryk.Han peger selv på oplevelsen den 22. juni det år, hvor Burnley tabte 5-0 til Manchester City. Her var det med Lukas Jensen på bænken for første gang i en Premier League-kamp.

Det drømmer han om igen - bare som førstemålmand denne gang.