Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-mål hver 76. minut: Det er hemmeligheden

Fortsætter Mohammed Fuseini som hidtil i 2024, kan han komme tæt på topscorerprisen i Superligaen.

RANDERS (Tipsbladet): Mohammed Fuseini havde lidt svært ved at få indstillet sigtekornet, da han debuterede i Superligaen i februar.

Men siden er den Sturm Graz-ejede forward kommet i omdrejninger, så det basker.

- Hans fart er i verdensklasse, siger holdkammeraten Mads Enggård beundrende, og både den fart, acceleration og godt mellemrumsspil har givet pote for Randers de seneste uger.

Syv mål har han scoret i otte Superliga-kampe, Randers-direktør Søren Pedersen er opsat på at købe forwarden fri, og fra at være en tur på bænken mod FC Nordsjælland i marts er Fuseini blevet en af de mest hotte spillere i Superligaen.

Tipsbladet mødte også den unge ghaneser tilbage i den periode, hvor målene ikke flød, men troen på egne evner og roen er den samme hos forwarden nu, som den var dengang i marts.

- Jeg synes ikke, mine præstationer i ligaen var, som jeg gerne ville have dem i begyndelsen, og på det niveau, jeg forventede af mig selv. Jeg var hjemme en tur, og der tænkte jeg over, at jeg var nødt til at gøre det bedre, fokusere og bringe mig selv op på det niveau, jeg har fundet nu. Jeg var helt sikker på, at jeg kunne kunne være med blandt de bedste, siger Mohammed Fuseini til Tipsbladet.

Og efter landsholdspausen i marts er det rigtigt nok gået fremragende for forwarden, der i mange år var på FC Nordsjællands samarbejdsakademi Right To Dream men i modsætning til vennen Kamaldeen Sulemana og andre ghanesiske og ivorianske profiler fra akademiet endte i Sturm Graz i Østrig i stedet for FCN.

- Det handler især om, at det går rigtig godt for holdet, og at vi er rigtig gode til at holde sammen og hjælpe hinanden. Alle kommer med deres bedste i holdets tjeneste, siger Mohammed Fuseini.

- Det har hjulpet, at vi har lært hinanden at kende. Jeg har fået bedre styr på, hvordan mine holdkammerater spiller, og de har også lært mig bedre at kende. Jeg synes, vi har fået god kemi og gode forbindelser.

- Ellers har omstillingen til Danmark og Randers ikke været så stor. Spillet i Sturm Graz og fodboldstilen i Danmark og Randers er ret ens med det, jeg havde lært at kende i to år i Østrig. Kulturen i Danmark og Østrig minder også ret meget om hinanden. Og så har jeg været i Danmark flere gange før, da jeg var i Right To Dream, og vi spillede fælles turneringer, siger Mohammed Fuseini.

Mohammed Fuseini er uddannet sammen med nogle særdeles stærke fodboldnavne. Hør forwarden fortælle om det her.