Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-profil fik besked om ny kontrakt på sms

AGF's målmand Bailey Peacock-Farrell fortsætter i første omgang ikke i Århus i næste sæson.

ÅRHUS (Tipsbladet): Bailey Peacock-Farrell leverede en af sine bedste kampe som AGF-spiller, da han og holdkammeraterne overraskende slog FC København 3-2 tirsdag aften.

Århusianerne kløede på og vendt 0-1 til 3-1 med et Mads Emil Madsen-hattrick fuldendt lige før pausen, og i 2. halvleg var ikke mindst den nordirske målmand i vejen for et ramt FCK-hold, når de endelig fik spillet sig igennem til store chancer.

Bailey Peacock-Farrell var glad for sin personlige præstation og ikke mindst holdets, der kom på dagen, hvor AGF meddelte, at han skal tilbage til Burnley.

Den 27-årige nordirers situation har været omgæret af en vis mystik, da han umiddelbart havde kontraktudløb til sommer og derfor måske kunne fortsætte i Århus, men Burnley havde en mulighed for at forlænge kontrakten, som Premier League-nedrykkeren altså valgte at udnytte.

- Det er ikke mit valg. Jeg er ejet af Burnley. De har udløst optionen, og det er det indtil videre. Jeg har ikke meget mere at sige, for jeg ved ikke mere, sagde Bailey Peacock-Farrell efter kampen til den skrevne presse.

- Jeg har fået en dato af klubben, 6. juli, og jeg er sikker på, jeg har kontakt med klubben hen over sommer. De er i deres gode ret til det, så jeg er Burnley-spiller og vender tilbage til Burnley, siger målmanden, der ikke var overrasket over, at det endte sådan.

- Nej, ikke rigtig, nej. Det er måske i klubbens interesse at beskytte dens aktiver og sikre, at de har et år til på aftalen.

Og det viser sig, at Burnley tilsyneladende ikke ligefrem har ruttet med oplysningerne til deres udlejede målmand i processen.

- Jeg fik en sms og en email, siger Bailey Peacock-Farrell om beskeden om forlængelsen.

At det foregik relativt uceremonielt kommer dog ikke så meget bag på målmanden, der nu ser frem til en sidste kamp for AGF i denne omgang.

- Jeg er 27, jeg kender gamet. Jeg har været med i nogle år, så jeg kender processen. Så jeg har min sidste uge i AGF, og så har jeg en tur med landsholdet, og de ting ser jeg meget frem til. Og så ser vi, hvad der sker derefter, siger Peacock-Farrell.

Fuld indsats
Målmanden er overbevist om, at AGF kommer med fuld indsats i sidste kamp mod Brøndby, som man altså gjorde mod et guldjagtende FCK tirsdag.

- Det er en virkelig stor kamp. Det er Brøndby, og de har chancen for at vinde mesterskabet. Så det er en stor kamp. Og vi gør os selv klar på at levere en præstation som den i dag.

- Træneren kræver et bestemt niveau af os. Uanset om der på papiret ikke er noget at spille for, jamen så er vi professionelle fodboldspillere, og vi har kampe, vi skal spille. Og vi skal vise os frem og levere så godt som muligt her til sidst, og sæsonoptakten er tæt på. Vi kan ikke lade en chance for at forberede os på næste sæson passere, siger Bailey Peacock-Farrell.

- Vi har stor respekt for ligaen og stiller det bedst mulige hold. Vi ruller ikke bare om og lader hvem som helst vinde her. Jeg synes, vi har klaret os utroligt med tanke på alle de skader, vi har haft hele sæsonen. Det er virkelig ikke let at få resultater, når vi hele tiden rokerer rundt i bagkæden og på holdet på grund af skader, siger AGF-målmanden.

At Bailey Peacock-Farrell nu har kontrakt med Burnley for sæsonen 2024/25 forhindrer ikke, at han vender tilbage til AGF, hvis målmanden, Burnley og AGF sammen skulle blive enige om det.

Læs mere om FC Københavns katastrofekamp og AGF's overraskende solide præstation her.