• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Superliga-special: FCK-bomber jagter Robert Skov

Foto: Getty Images

Vi er klar med unikke skud til aftenens tre Superliga-kampe i et hæsblæsende slut-program på grundspillet

Af Torsten Kjems Hansen

Superliga-programmet spurter af sted med en hektisk afslutning på grundspillet. Der er midtuge-runde og igen fuld runde i weekenden, så spillerne kommer til at slide og slås for meget vigtige point i de kommende dage. 

Der er masser af spænding i både jagten på top-6, i guldjagten - men også i bunden af rækken, hvor der bliver sprællet for livet. 

Onsdag aften rummer tre Superliga-kampen, der her i samarbejde med spilxperten.com bliver præsenteret med helt unikke stats på de tre kampe. 

Der kan ligge vigtig, måske brugbar eller blot finurlig info til de tre kampe - vurder selv:

AGF - FC Nordsjælland
o AGF har vundet de sidste to hjemmebanekampe mod FC Nordsjælland og kan vinde tre hjemmebanekampe i træk mod FCN for første gang i Superliga-historien.

o I 10 af de seneste 12 opgør mellem AGF og FC Nordsjælland i Superligaen har begge hold scoret.

o AGF (V5 U3) er lige nu i gang med klubbens længste ubesejrede stime siden Februar 2020 (8 kampe). Hvis AGF igen kan gå fra banen uden uden nederlag onsdag, vil det være længste stribe af kampen som uesejret siden 2011 (11 kampe).

o FC Nordsjælland har spillet uafgjort i deres seneste tre Superliga kampe. Det er kun sket en gang tidligere, at FCN har ramt fire uafgjorte Superliga-kampe i træk (2018).

o Siden sin debut for AGF i februar 2019 har Patrick Mortensen været involveret i 39 mål i 63 Superliga kampe (37 mål, 2 assists). Patrick Mortensen har scoret i fire af sine seneste fem kampe for AGF mod FC Nordsjælland (4 mål).

o Kamaldeen Sulemana har kun haft succes med under halvdelen af sine driblinger i de seneste fire spillerunder (34%, 11 ud af 32).Det er kun sket to gange i de forrige 13 kampe i denne sæson (54%, 68 ud af 125).

Læs også optakterne til alle Superliga-kampe her

AC Horsens - AaB
o AaB har vundet de seneste  tre kampe mod AC Horsens i Superligaen - men inden da blev det kun til en eneste sejr i ni kampe (U5 T3).

o AC Horsens har ikke scoret i de seneste 271 minutter mod AaB i Superligaen - det er  længere end mod nogen anden modstander.

o AC Horsens har ikke scoret i deres seneste fem kampe.. Rekorden i Superligaen for flest kampe uden scoring er seks, lavet af Ikast FS i 1991, Hobro IK i 2016 og Randers FC i 2017.

o AaB har formået at  præstere anden-højste antal bolderobringer i Superligaen i denne sæson. (237, FC Midtjylland har 240). Til gengæld har AaB også tilladt modstanderen at erobre bolden flest gange i hele ligaen (236 gange).

o Louka Prip Andreassen har ikke været involveret i et mål siden 29. november (et straffespark mod Vejle), selv om han ligger på en 13. plads i Expected Goals (1.9) i Superligaen og 1. plads i Expected Assists (2.1) siden den kamp.

o Iver Fossum (6 mål) har formået at score et mål  påhver tredje skud i sæsonen indtil videre - dermed en succesrate på 33% af skuddene. Dermed holder Fossum det højeste gennemsnit af alle spillere med mindst fem mål i Superligaen.

Læs også optakterne til alle Superliga-kampe her

FC København - Vejle Boldklub
o FC København har ikke tabte i deres seneste 12 kampe mod Vejle i Superligaen (V9 U3). Det er FCK’s længste nuværende stime som ubesejret ud af alle Superliga-modstandere.

o Vejle spillede uafgjort mod FC København tidligere i denne sæson (1-1 i September) og kan forblive ubesejret i to kampe i træk mod FCK for første gang siden 1999 (V2).

o FC København (V6 U3) er ubesejret i deres seneste ni kampe i Superligaen. Kun en gang over de seneste fire hele sæsoner er det lykkedes for FCK at være ubesejret i mindst 10 kampe i træk. Det skete i 2018/19, hvor det blev til hele 22 kampe i træk uden nederlag).

o Vejle BK har allerede haft fem clean sheets i denne sæson -fire i de seenste seks kampe. Dermed har Vejle holdt rent bur lige så mange gange som i hele 2018-19-sæsonen (ekskl. play-offs) og kun en færre end i hele 2008-09-sæsonen.

o Jonas Wind har scoret i sine seneste fire kampe (6 mål) og kan blive den første FC København spiller til at score i fem kampe i træk siden Robert Skov fra november 2018 - februar 2019 (5).

o Allan Sousa assistede og scorede i sit seneste Superliga opgør mod FC København (2-2 i september 2020). Brasilianeren har lavet fire assists i sine seneste fire kampe - det er en mere end i de forrige 40 kampe.

Læs også optakterne til alle Superliga-kampe her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus