Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Superligaens tag-selv-bord: Mange spændende spillere er gratis

Transfervinduet er lukket, men der kan stadig hentes transferfrie spillere, og der er mange interessante navne at plukke.

Januars transfervindue er lukket, og det er ikke længere muligt for de danske Superliga-klubber at købe nye spillere. Det er dog stadig muligt at forstærke sig.

I den forbindelse skal klubberne tage for sig i buffeten af transferfrie spillere, og der er også prominente navne at hente i det marked. Mange interessante navne står således uden klub, og de skulle nok kunne friste op til flere i Superligaen.

Tipsbladet.dk lister her otte navne, der kan hentes transferfrit.

Casper Sloth
Midtbanespiller, 27 år
Klubløs - tidligere Motherwell

Den tidligere danske landsholdsspiller fik fredag ophævet sin kontrakt med skotske Motherwell, og dermed kan han erhverves ganske gratis. Casper Sloth har ikke haft særlig meget medvind de seneste par år, men han var indiskutabelt god engang, og spørgsmålet er, om en klub i Superligaen kan kickstarte hans karriere.

Eddi Gomes
Forsvar, 31 år
Klubløs, tidligere Henan Jianye

Forsvarsspilleren, der var anfører for det danske OL-hold i 2016, har været uden kontrakt i et år nu, så han er nok noget rusten. Men hvis en klub tør give ham chancen, vil Eddi Gomes formentlig vise, at der stadig er fart i stængerne og styrke i kroppen. Forsvarsspilleren har en fortid i blandt andre Esbjerg og HB Køge.

Nicklas Bendtner
Angriber, 32 år
Klubløs, tidligere FC København

Den danske verdensstjerne skal finde ud af, om han stadig vil sin fodboldkarriere. Hvis han vil det, skal der nok være en klub i Danmark, der er villig til at give ham chancen, selv om Bendtners bedste tid er forbi. Det kunne være fedt med Bendtner i Superligaen.

Danny Amankwaa
Offensivspiller, 26 år
Klubløs, tidligere SønderjyskE

Evighedstalentet skal snart til at slå igennem for alvor. Det blev ikke i SønderjyskE, hvor han senest slog sine folder. Potentialet er der ingen tvivl om, men Danny Amankwaa mangler fortsat at blive rigtig god. Tør en Superliga-klub tage chancen?

Marcus Pedersen
Angriber, 29 år
Klubløs - tidligere Strømsgodset

Marcus Pedersen har en fortid i OB, og måske kan han igen blev aktuel i Danmark. Nordmanden blev i forrige sæson nummer to på topscorerlisten i Eliteserien med 14 mål, så han ved, hvor målet står. Marcus Pedersen bærer i øjeblikket rundt på en knæskade, og det taler naturligvis imod. Han har været klubløs siden i sommer.

Tobias Mikkelsen
Offensivspiller, 33 år
Klubløs, tidligere Helsingborgs IF

Den tidligere Brøndby-spiller har ikke formået at finde en klub, siden han brød med Helsingborgs IF ved årsskiftet. Han har ikke været i Danmark siden 2018, men måske tiden er inde til at vende hjem. Der skal nok være lidt tilbage i tanken hos 33-årige Mikkelsen. 

Franck Tabanou
venstreback, 31 år
Klubløs, tidligere Guingamp

Tabanou med mere end 200 kampe i Ligue 1 på CV'et var til prøvetræning i SønderjyskE, og han scorede et mål i en testkamp, inden han pludselig besluttede sig for ikke at gennemføre opholdet i Haderslev. En anden dansk klub kan måske forsøge at lokke ham. I SønderjyskE blev han betegnet som en spiller, man normalt aldrig ville komme i nærheden af.

Johan Larsson
Højreback
Klubløs, tidligere Brøndby IF

Det meste af januar er gået med at vente på Brøndby IF og Johan Larsson, men de to parter har aldrig fundet hinanden, og dermed er der frit spil om de blå-gules tidligere anfører. Carsten V. Jensen har fastslået, at Larsson stadig kan ende på Vestegnen, men der er helt sikkert også andre bejlere. 

Læs også:FC Midtjylland afviser Marcondes-leje: Han bliver i Brentford

Læs også:Officielt: Randers udlejer back til Superliga-nedrykker

Læs også:AaB lukker vinduet: Vil ikke løbe unødvendig risiko

Læs også:Ny spiller i SønderjyskE: Det er det her, jeg har brug for i min karriere

Læs også:Ventede på Serie A, endte i Esbjerg: Det er vi voldsomt glade for