Video : Tipsbladet
Superliga

Svarer på kras kritik fra FCK-fangruppe

Jacob Neestrup og Victor Claesson forholder sig til den hårde kritik, som FC København fik af den inkarnerede fangruppering Sektion 12.

En "skændsel". 

Det var det ord, som FCK-fangruppen Sektion 12 tog i brug, da de rettede kritik mod klubbens skuffende sæson i en meddelse på fangrupperingens hjemmeside onsdag

Her fik 'Løverne' en ordentlig tur med grovfilen, og Sektion 12 krtiserede blandt andet de forsvarende mestre for ikke at kunne "sætte sig op" til de afgørende Superliga-kampe i foråret. 

I FCK-lejren har man noteret sig den verbale lussing fra de inkarnerede tilhængere. 

Det fortæller Jacob Neestrup til Tipsbladet og den øvrige presse efter FCK's træningspas i dag, fredag. 

- Jeg synes, vi taber på dårlig kvalitet. Vi har ikke gjort vores arbejde godt nok over 31 runder. Kritikken er berettiget, kritikken er fair. Det er sådan, det er. Jeg forstår godt, at der er store følelser forbundet med FC København.

- Vi skal kunne motivere os selv til kampen på søndag, og hvis man ikke kan det, så forstår jeg godt de ord, som stod i den ‘lussing’, vi har fået.

Hvor meget har det fyldt? Har I vendt den hårde kritik sammen?

- Nej, det er ikke noget, vi har taget sammen. Jeg synes, at vi har fået en unik opbakning i år. Det synes jeg, vi har. Vi bliver bakket op indtil allersidste sekund, og det kan man ikke tage for givet. Vi respekterer, at de kommer med et statement og kommer med deres bud på, hvorfor vi ikke har leveret.

FCK-profil affejer kritikken

Den svenske FCK-profil Viktor Claesson fortstår fangruppens trang til at udtrykke deres skuffelse, men er ikke enige i den principielle kritik om, at københavnerne ikke har været motiveret til kampene i Superliga-foråret. 

- Det er jeg ikke enig i. Vi har været fuldt fokuseret - specielt i 2024, hvor vi ikke har haft nogle europæiske kampe. Vi har været fuldt fokuseret på at vinde hver eneste kamp, så der har ikke været noget med koncentrationen eller forberedelserne. Det er jeg ikke enig i, fortælller svenskeren til Tipsbladet.

Foto: Alamy

Kan du forstå, at de er utilfredse?

- Ja, det kan jeg godt. Det er den bedste trup i Danmark, og vi har flest penge, så vi skal have det bedste hold. Så vi skal levere bedre, end vi har gjort, afslutter han. 

I sidste spillerunde af Superligaen, der løber af stablen på søndag, tager FCK i mod FC Nordsjælland i Parken. 

Og selvom guldet glippede, er der stadig noget og spille om for 'Løverne'. 

Med en sejr kan de nemlig sikre sig tredjepladsen og dermed en billet til europæisk fodbold.