Video : Tipsbladet
Superliga

Svarer Tøffe igen: Vil du sige noget, tal med mig

Stig Tøfting mener, at Kevin Diks spiller ude af position, når han er i midterforsvaret og på venstre back. Den påstand er FCK-spilleren dybt uenig i.

FREDERIKSBERG (Tipsbladet): Den fik ikke for lidt, da Stig Tøftig evaluerede på FC Københavns skrøbelige defensiv i sin ugentlige Superliga-gennemgang til Tipsbladet mandag. 

- Der er jo i bund og grund nogle nede i det forsvar, som ikke burde spille dernede. En Diks er jo ikke midterforsvar i min verden. Diks er ikke venstre back, og det er Jelert heller ikke, sagde 'Tøffe' blandt andet om FC Københavns defensive problemer, som har været medvirkende til, at man har indledt mesterskabsspillet med to nederlag ud af to mulige. 

Jeg har ikke set det, men hvis han har noget, han vil sige, kan han bare tale med mig. Jeg vil meget gerne diskutere det med ham.

Kevin Diks
FC København

Kevin Diks har ellers primært gjort sig i midterforsvaret i denne sæson, hvor FCK har været særdeles skadesramt på netop den position. Særligt i efteråret talte cheftræner Jacob Neestrup ham godt op, og hos FC København og hovedpersonen selv ryster man på hovedet af Tøftings kritik. 

- Jeg har ikke set det, men hvis han har noget, han vil sige, kan han bare tale med mig. Jeg vil meget gerne diskutere det med ham. Men nej, jeg synes ikke, at jeg spiller ude af position, hvis jeg spiller i midten eller til venstre.

- Jeg føler mig tilpas med mit spil begge steder, og det føler jeg, at jeg har vist mange gange. Han kan sige, hvad han vil. Det er hans mening, fortæller Kevin Diks til Tipsbladet og den skrivende presse, som har trodset stormen onsdag ved middagstid og begivet sig ud på FC Københavns træningsanlæg. 

Hvor synes du selv, at du er bedst? 

Kevin Diks tager en tænkepause, inden han kommer med et lidt overraskende svar. 

- Jeg ved det ikke. Det afhænger også af kampen. Men i denne sæson har jeg været rigtig god som central forsvarsspiller. I sidste del af sidste sæson spillede jeg virkelig godt som venstre back. Højre back er nærmest ikke aktuel i øjeblikket, og det gør ikke så meget.

- Skal jeg selv sige noget, er det nok som central forsvarsspiller, men det betyder ikke så meget. Der har jeg bolden mere for fødderne, og det kan jeg virkelig godt lide.

Hvor han primært spillede i midterforsvaret i efteråret, er han i større grad blevet kastet rundt i 2024 som følge af Scott McKennas ankomst. Det er dog ikke noget, som går Kevin Diks på overhovedet. Han spiller, hvor Jacob Neestrup placerer ham, og det er kun, hvis han ryger på bænken, at han ser et problem.

Hilser kritikken velkommen
Netop Jacob Neestrup forholder Tipsbladet også for Tøftings kritik, der egentlig er målrettet cheftræneren, der jo ifølge fodboldeksperten bruger Kevin Diks ude af position. 

En debat, som FCK-træneren glædeligt går ind i.

- Jeg synes, det er en fair kritik, som skal være velkommen. Jeg er ikke enig i, at Kevin Diks ikke er midtstopper. Han var en af vores bedste spillere i Champions League, både som venstre back og som midtstopper. Så den kritik er jeg ikke enig i, og jeg er ikke enig i, at jeg spiller spillere ude af position, siger han og fortsætter:

- Hvis du for eksempel tager udgangspunkt i de sidste to kampe, har vi fået to skader i bagkæden, hvor vi måtte skifte inden for de første otte minutter. Der sker en rotation, da Denis (Vavro, red.) skal ud forleden efter 70 minutter, fordi hans lyske begyndte at spænde op (på grund af skaden han pådrog sig mod Lyngby, red.), så det er derfor, vi rykker Kevin ind der.

Har Diks' præstationer i 2024 været på samme niveau som i efteråret?

- I nogle kampe, ja, men med situationer, hvor vi havde håbet på noget andet. Det ved Kevin godt. Han er en fremragende spiller, som har spillet rigtig mange gode kampe, men han og alle os andre inklusiv mig selv bliver nødt til at steppe op, og det må vi lade fødderne vise og ikke mundtøjet, slår Jacob Neestrup fast.

Kevin Diks har kun misset to kampe for FC København i denne sæson.