Video : Tipsbladet
Superliga

Sviatchenko drømmer stadig: Det udelukker jeg ikke

Selv om FC Midtjylland-kaptajnen til oktober fylder 32, og kontrakten med FC Midtjylland løber halvandet år endnu, udelukker han ikke et nyt udlandsskifte.

Tipsbladet i Portugal

Erik Sviatchenko kan efterhånden kalde sig "Mester FC Midtjylland" efter sine mange trofaste år i klubben. Den stabile midtstopper har spillet i klubben i hele sin seniorkarriere, kun afbrudt af et toårigt udlandsophold i Celtic fra 2016 til 2018. 

I dag 31-årige Sviatchenko spiller fortsat en stor rolle for klubben, hvor han har stor status både på banen og udenfor banen. Han fylder dog 32 til oktober, og kontrakten med FCM løber til sommeren 2024, så på et eller tidspunkt er det også oplagt at høre kaptajnen om hans fremtidsplaner. Det er netop, hvad Tipsbladet har gjort på Algarves kyst, hvor FC Midtjylland i øjeblikket er på træningslejr. 

Her udelukker Erik Sviatchenko ikke, at han igen skal prøve kræfter med udlandet, men han er heller ikke afvisende over for at fortsætte i FC Midtjylland.

- Jeg tror, at vi godt kunne påbegynde nogle snakke om, hvad der skal ske. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at være på forkant med tingene. Jeg har aldrig været fri på markedet nogensinde, og jeg ved heller ikke helt, om det er noget, jeg har lyst til.

- Men det er jo igen et samarbejde mellem klubben og mig selv. Vi skal ligesom sætte os ned og sige, hvad kunne vi godt tænke os? De ved, at de har en super udgave af mig lige nu. De har spillet rigtig mange minutter og står i en super god udgave.

- Jeg elsker at møde på job hver eneste dag. Jeg elsker at bidrage. Jeg elsker at spille kampe. Jeg elsker at kunne spille de store kampe, som jeg også har vist i Europa. Vi er på vej med holdet. Vi er ved at bygge noget nyt op. Så selvfølgelig tænker jeg, at de synes, jeg også er vigtig der, fortæller Sviatchenko.

Vil du gerne selv fortsætte, hvis de kommer og tilbyder dig flere år?

- Det kunne sagtens være en mulighed. Men på den anden side, så står jeg også op hver eneste dag om morgenen og siger, at jeg rigtig gerne kunne tænke mig at identificere mig som værende dengang, jeg spillede i Celtic. Altså spillede i udlandet. Fordi jeg synes, det var en stor oplevelse, og jeg kunne godt tænke mig at spille på en anden adresse end Superligaen.

Du har ikke udelukket en tur til udlandet?

- Nej, jeg udelukker ikke noget. Men jeg ved så også bare, at vi er i en verden, hvor vi lige har snakket om (Ousmane) Diomande, som er 19 år gammel. Og jeg kommer med nogle helt andre ting, og det er bare det, at det marked lige så stille går imod. Men det er jo ikke sagt med, at der ikke er en klub derude, som ser en stjerne i mig.

- Men igen, der er så mange ting, der skal gå op i en højere ende, og det ved jeg bare nu. Før i tiden kunne jeg bare sige, at jeg skal til udlandet, men hvad indebærer det at bare skal til udlandet? Det er jo ikke i for enhver pris, at jeg skal til udlandet. Der er familie, og der er noget økonomi, hvor er det man skal bo?

- Så lige nu er jeg et sted, hvor jeg bare fokuserer på den korte bane. Det næste halve års tid, hvor vi har enormt mange spændende ting, vi skal opnå sammen. Og så snakker vi vel sammen, når vi kommer til slutningen af sæsonen, når den går på hæld, påpeger Sviatchenko, der på ingen måde stresser over situationen, da han og FC Midtjylland kender hinanden ind og ud.

Erik Sviatchenko har været stamspiller for FC Midtjylland i denne sæson, og særligt i Europa League-gruppespillet viste han, at han fortsat holder et højt niveau. Her kom han blandt andet på måltavlen mod Lazio og Feyenoord.

Tipsbladet har ligeledes interviewet Gustav Isaksen på træningslejren, og det interview kan ses i afspilleren over artiklen.