• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Sviatchenko-exit: Siger noget om FCM's planer

Foto: Rene Schütze/Getty Images

Det er en meget markant skikkelse, der er ved at forlade FC Midtjylland, fastslår Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Af Ole Hoffskov

Erik Sviatchenko er på vej fra FC Midtjylland til Houston Dynamo. Nyheden dukkede op i USA tidligere på dagen, og B.T. har siden kunnet afsløre, at FCM-kaptajnen får en to-årig aftale med en option på yderligere et år.

Midtstopperen er noteret for flere end 300 kampe for FC Midtjylland, og han er et levende klubikon på Heden, men nu ser det ud til, at han skal til USA, og det er ganske opsigtsvækkende, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

- Det er en bombe, at Erik Sviatchenko nu kun er detaljer fra et skifte til USA. For mig lyder det til, at de sidste ting mangler at falde på plads, men der er ikke noget, der tyder på, at handlen kan falde. Det lader til at være et spørgsmål om dage, siger han og tilføjer:

- Det er ikke så meget det, at Sviatchenko er klar på et skifte, der overrasker. Det har han egentlig været klar på i flere år siden returen til FCM, og tilbuddene har også været der tidligere, uden FCM var villig til at sælge. Med FCM’s Europa-deltagelse i næste sæson hængende i en tynd, tynd tråd var det nu, det skulle ske.

Tipsbladets chefredaktør hæfter sig naturligvis ved, at det ikke er hr-hvem-som-helst, der er tæt på at forlade FC Midtjylland.

- Det er et af de største navne i FCM’s historie, der nu forlader klubben. Vi taler samme hylde som Mohamed Zidan, Frank Kristensen og Kristian Bak, en spiller der var en af hovedforklaringerne på, at man har vundet tre mesterskaber. På den måde er det her en langt større nyhed, end når FCM har solgt spillere for både 50 og 100 millioner kroner, siger Troels Bager Thøgersen, der gætter på, at Sviatchenko vender retur til FCM på et tidspunkt.

- Lur mig, om ikke det også ligger i kortene, at han skal hjem til FC Midtjylland om en håndfuld år, enten på banen eller i en lederstilling uden for. Alt andet vil overraske mig.

Erik Sviatchenkos fravær vil FC Midtjylland kunne mærke med det samme.

- Det har jo konsekvenser for hierarkiet, både i form af, at man skal finde en ny anfører, og de typer spillere, man dermed skal hente ind. Det lægger op til væsentlige ændringer, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør.

Travlt vindue venter i FC Midtjylland
Troels Bager Thøgersen ser Erik Sviatchenkos exit som et signal om, at der er noget i gære i FC Midtjylland.

- At Sviatchenko tager afsted nu siger noget om, at FCM er klar til at lave en hel del om til sommer. Man frigør nogle lønkroner og får en transfer på nogle millioner kroner i kassen her og nu, men man skaber også plads til at rokere om i opstillingen ved at sige farvel til anføreren.

- Jeg tvivler på, at skiftet afhang af, om FCM kom i Top 6 eller ej. Det er en spiller, der gerne vil prøve sig selv af i udlandet en sidste gang, og en klub der er nået den erkendelse, at meget skal laves om, og at man ud over at miste nogle klare kvaliteter også åbner muligheder for sig selv ved at sige farvel til anføreren,

- Med mulighederne følger også et om muligt endnu markant pres på FCM-ledelsen for at ramme de rigtige indkøb til sommer - mon ikke vi kommer til at se noget meget iøjnefaldende både i forsvarskæden og i form af i hvert fald én ny ledertype, der skal vise vejen sammen med nyligt forlængede Jonas Lössl, fastslår Troels Bager Thøgersen.

Erik Sviatchenko sad på bænken i alle 90 minutter af FC Midtjyllands opgør mod Silkeborg IF søndag eftermiddag.