Foto: IMAGO
Superliga

Tåbeligt: Neestrup må være træt af FCK-stjerne

Tipsbladet er her klar med dommen over Superliga-opgøret mellem FC København og FC Nordsjælland.

FC København - FC Nordsjælland 2-0 (1-0)
1-0 Viktor Claesson (31.).
2-0 Elias Achouri (59.).

Kampens bedste:
FC København
Rasmus Falk var igen hjertet på FC Københavns hold. Den rutinerede midtbanespiller var igen-igen bare dominerende inde centralt, hvor Falks energiske indsats sikrede, at FC København kontrollerede spillet i størstedelen af opgøret. Dagens mest afgørende spiller var dog Elias Achouri, der først serverede en suveræn assist for Claesson før pausen, hvorefter tuneseren i anden halvleg stod det helt rigtige sted og kunne bringe FC København foran med 2-0. Achouri er ganske enkelt fremragende, når han rammer dagen.

FC Nordsjælland
Det var bestemt ikke alt, der lykkedes for ham, men Ibrahim Osman viste ved flere lejligheder, hvorfor Premier League-klubben Brighton har valgt at bruge 145 millioner kroner på ham. Den unge ghaneser har et formidabelt antrit, og Osmans niveau er blot endnu mere imponerende, når man husker på, at det er teenagerens første hele sæson som seniorspiller. Det er en spiller med et enormt potentiale, som bliver spændende at følge i Premier League i næste sæson. Også Andreas Schjelderup havde flere gode aktioner, men slutproduktet manglede for nordmanden.

Kampens værste:
Elias Jelerts første halvleg gav flashbacks til den unge forsvarsspillers katastrofale aften i Istanbul i efteråret, hvor han fik to dumme gule kort mod Galatasaray og kostede FCK sejren. I dagens opgør mod FC Nordsjælland fik Elias Jelert først et dumt gult kort for at kaste bolden hårdt ned i græsset i frustration, og kort efter legede forsvarsspilleren så med ilden, da han filmede. Jacob Neestrup virkede ude på sidelinien tydeligt frustreret over den unge højre back, hvilket cheftræneren kommunikerede ved at sætte sin pegefinger mod tindingen for at få Jelert til at tænke sig bedre om. Jelert blev efterfølgende flået ud i pausen, hvor backen nok også har fået lidt af en opsang fra Neestrup i omklædningsrummet.

Kampens detalje:
FC Nordsjælland-cheftræner Johannes Hoff Thorup appellerede kraftigt for, at Viktor Claessons mål skulle annulleres på grund af et frispark til gæsterne i opspillet. FC Nordsjælland-spillerne forsøgte at stoppe bolden fra at blive givet op igen, men der var altså ikke noget at komme efter, lød meldingen fra dommeren.