• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Obaida El-Itr

Tæt på Minteh-salg: Et tegn til omverdenen

Foto: Getty Images

Fodbolddirektør Björn Wesström fortæller, at et salg af Yankuba Minteh betyder meget for OB som klub.

Af Obaida El-Itr

Fredag formiddag bekræftede Superliga-klubben OB, at et salg af Yankuba Minteh nærmer sig, og at han af den grund ikke kommer i kamp mod FC Midtjylland på lørdag. Et hårdt slag for odenseanerne, som med en sejr kan overtage syvendepladsen fra FCM. En syvendeplads, der sikrer playoff-kamp om at komme med i Europa.

Hvorfor har OB så besluttet, at Minteh ikke spiller på lørdag? Det svarer fodbolddirektør Björn Wesström på i et interview med fanmediet Stemmer fra Ådalen.

- Det er vurderingen mellem risikoen og muligheden. Man kan se det som en mulighed at spille OB til Europa, og så kan man se det som en risiko, at spilleren bliver skadet. Og så får vi ingen transfer.

- Og i den betragtning, kan man sige sige, at vi tættere på en transfer, end tæt på Europa.

Fodbolddirektøren bliver også spurgt til, hvilken betydning sådan en handel har for OB.

- Der er to ting i det. Det ene er, at man får et grundlag og bygger klubben mere langsigtet. Man kan geninvestere i ting, som ikke kun er enkelte spillere, men også faciliteter og træningsbaner. Det har vi også talt om i min tid.

- Det kan give klubben yderligere dimensioner at vokse som klub. Den anden ting er, at man viser omverdenen, at i den her butik er det det her prisniveau, som det handler om, hvis vi skal sælge.

Ifølge B.T. er det Newcastle, som er tæt på at købe Minteh for 50 millioner kroner. Det vil Wesström hverken be- eller afkræfte.