Superliga Kenneth Jensen

Talenttjek: Her er Brøndby IF's drømmehold

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet har sat sig for at undersøge 14 danske klubbers ungdomsarbejde, og i den forbindelse har vi sat et ungdomsdrømmehold for at zoome ind på, hvor gode de 14 mandskaber reelt er. Holdet består af 11 fortsat aktive spillere, der har spillet ungdomsfodbold i den pågældende klub. Drømmeholdet følger her.

Af Kenneth Jensen

De var kendt som de ypperste talentudviklere, og noget tyder i den grad på, at Brøndby IF stadig formår at uddanne fodboldspillere. Det viser Brøndbys hold, der tæller flere danske stjernespillere.

Godt nok har der været en periode, hvor talenterne ikke har fået nok chancer på førsteholdet, men det er ved at vende nu, hvor Carsten V. Jensen har sat sig i sædet som fodbolddirektør og blandt andre har været med til at sluse Jesper Lindstrøm - Efterårets Profil i Superligaen - ind på førsteholdet.

Tipsbladet er i gang med at talenttjekke de 12 Superliga-klubber samt Esbjerg og Silkeborg – de 14 hold, der spiller i de bedste ungdomsturneringer i Danmark – og i det arbejde har vi sat os for at sætte et drømmehold på hver af de 14 klubber.

Her er det Brøndby IF's drømmehold, og nederst i artiklen kan du se kriterierne for holdet:

Begrundelsen for holdet:
Brøndby IF kan præsentere et fremragende hold bestående af lutter stjerner. Og så hører det endda med til historien, at der er lavet svære fravalg. Klublegenden Mike Jensen må se yngre kræfter styre midtbanen hos de blå-gule, og selv sydafrikanske Lebogang Phiri, der spiller i fransk fodbold, er valgt fra.

I angrebet kan der ikke umiddelbart findes en plads til Nikolai Laursen, og så lider den nuværende AGF-bomber Patrick Mortensen under, at han kom til Brøndby og spillede 2. divisionsfodbold uden ifølge optegnelserne at spille i ungdomsligaerne. Nicolai Jørgensen er valgt til, da han spillede en enkelt sæson i Brøndbys ungdomsafdeling.

Gennem mange år har Brøndby IF haft store talenttraditioner, og holdet her viser, at der fortsat leveres et glimrende stykke ungdomsarbejde. Men der er også en løftet pegefinger, for hverken Martin Hansen, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Nicolai Boilesen eller Pierre-Emile Højbjerg nåede at få debut for Brøndbys førstehold, inden de rykkede til udenlandske klubber.

Læs med i de kommende timer, hvor vi bringer et stort interview med Brøndbys nuværende administrationsansvarlige og tidligere akademichef, Kim Vilfort. Han fortæller om talentudviklingen i Brøndby IF, og hvorfor det er vigtigt at være tålmodig.

Vi bringer også et interview med Jens Stryger Larsen, landsholdsspiller med flere års udvikling i Brøndby IF. Han fortæller, hvad det er, der gør mandskabet fra den københavnske vestegn noget særligt.

Kriterierne for drømmeholdene er som følger:

  1. En spiller SKAL have spillet ungdomsfodbold i klubben for at være i betragtning til holdet. Om det er et halvt år eller 10 år, har ikke haft betydning for  udvælgelsen af holdet.
  2. Holdene er sat efter spillernes nuværende niveau.
  3. En spiller kan kun tilhøre én klub. Altså er Joachim Andersen f.eks. ikke på både FC Midtjyllands og FC Københavns hold. I de tilfælde, hvor vi har overvejet en spiller i flere forskellige klubber, har vi skønnet, hvor han hører mest hjemme
  4. Opstillingerne er valgfrie og sat med det formål at få det bedst mulige hold.