• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Talenttjek: Her er FC Københavns drømmehold

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet har sat sig for at undersøge 14 danske klubbers ungdomsarbejde, og i den forbindelse har vi sat et ungdomsdrømmehold for at zoome ind på, hvor gode de 14 mandskaber reelt er. Holdet består af 11 fortsat aktive spillere, der har spillet ungdomsfodbold i den pågældende klub. Drømmeholdet følger her.

Af Ole Hoffskov

FC København er den klub i Danmark, der har flest penge til at købe nye spillere, men de mangedobbelte mestre vil også meget gerne udvikle stjernerne selv.

Mange fine navne har været igennem FC Københavns ungdomsafdeling, og løverne har både udviklet Superliga-spillere, A-landsholdsspillere, top fire liga-spillere og en enkelt verdensklassespiller.

Tipsbladet er i gang med at talenttjekke de 12 Superliga-klubber samt Esbjerg og Silkeborg – de 14 hold, der spiller i de bedste ungdomsturneringer i Danmark – og i det arbejde har vi sat os for at sætte et drømmehold på hver af de 14 klubber.

Her er det FC Københavns drømmehold, og nederst i artiklen kan du se kriterierne for holdet:

Begrundelse for holdet:
De mangedobbelte danske mestre må siges at have fostret markant flere offensive profiler end defensive, så der skulle graves dybt for at udfylde eksempelvis midterforsvaret, hvilket valget af Marcus Mathisen fra IK Sirius også vidner om. Og så er det pudsigt, at Roerslev og Racic er fra samme årgang, 1999, og i dag begge spiller i Brentford.

Målmandsposten i Parken har de seneste mange år været besat af den ene klassekeeper efter den anden, men det har ikke været folk af egen avl, så pladsen går til Jakob Busk, der ikke greb chancen i FCK og i dag er reserve i Union Berlin. Offensivt var det en anden sag at skulle udvælge spillere. Her er dygtige, unge spillere som Nikolas Nartey, Carlo Holse og Victor Jensen blevet fravalgt.

Holdet er sat op med en diamant på midtbanen, så Jonas Wind kan komme til sin ret i mellemrummene på modstanderens halvdel, og den helt store stjerne, Thomas Delaney, kan styre løjerne fra en tilbagetrukket position. Og så bliver det interessant at se, hvordan modstandernes forsvar vil håndtere de 384 centimeter og næsten 200 kilos rå angrebskraft helt i front.

Læs med i de kommende timer, hvor vi bringer et længere interview med Sune Smith-Nielsen, der er udviklingsdirektør i FC København. Han forklarer blandt andet, hvordan FCK skal udvikle flere spillere som Thomas Delaney, og han forholder sig til, hvorfor FCK har udviklet markant stærkere offensivspillere end defensive. 

Vi bringer også et interview med Union Berlins Jakob Busk, der fortæller om, hvordan han oplevede ungdomsarbejdet i FC København.

Kriterierne for drømmeholdene er som følger:

  1. En spiller SKAL have spillet ungdomsfodbold i klubben for at være i betragtning til holdet. Om det er et halvt år eller 10 år har ikke haft betydning for udvælgelsen af holdet.
  2. Holdene er sat efter spillernes nuværende niveau.
  3. En spiller kan kun tilhøre én klub. Altså er Joachim Andersen f.eks. ikke på både FC Midtjylland og FC Københavns hold. I de tilfælde, hvor vi har overvejet en spiller i flere forskellige klubber, har vi skønnet, hvor han hører mest hjemme
  4. Opstillingerne er valgfrie og sat med det formål at få det bedst mulige hold