• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Talenttjek: Her er OB's drømmehold

Foto: Getty Images

Tipsbladet har sat sig for at undersøge 14 danske klubbers ungdomsarbejde, og i den forbindelse har vi sat et ungdomsdrømmehold for at zoome ind på, hvor gode de 14 mandskaber reelt er. Holdet består af 11 fortsat aktive spillere, der har spillet ungdomsfodbold i den pågældende klub. Drømmeholdet følger her.

Af Ole Hoffskov

OB er forsvarende U19-mestre, og fynboerne har de seneste fem år øget satsningen på egne talenter. 

I forhold til arbejdet med unge spillere kan fynboerne sælge dem selv på, at Danmarks pt. største fodboldstjerne trådte sine barndomsstøvler i Ådalen. 

Tipsbladet er i gang med at talenttjekke de 12 Superliga-klubber samt Esbjerg og Silkeborg – de 14 hold, der spiller i de bedste ungdomsturneringer i Danmark – og i det arbejde har vi sat os for at sætte et drømmehold på hver af de 14 klubber.

Her er det OB drømmehold, og nederst i artiklen kan du se kriterierne for holdet:

Begrundelsen for holdet:
Det er stort set kun Superliga-cv'er, der præger Fyns bedste hold, men selvsagt med én vægtig undtagelse. Christian Eriksen, dansk fodbolds indiskutabelt største stjerne der aktuelt har kurs mod et italiensk mesterskab med Inter, er første mand på holdkortet, og han får også anførerbindet, trøje nummer 10 og ansvaret for at sparke alle dødboldene.

Eriksen nåede aldrig at få Superliga-debut, for han forlod allerede OB som 16-årig, men da havde han haft en god tid i ungdomsafdelingen og var med til at vinde et dansk mesterskab i U/16-ligaen. Og i efteråret åbnede Eriksen i en fanchat på landsholdets Facebook-side op for muligheden for at slutte karrieren i OB – ”hvis de vil have mig”, som han skrev...

Rasmus Falk er den helt store hjemlige profil, og han skal selvfølgelig ligge tæt op ad Eriksen, så de to kan genoptage samspillet fra Middelfart, OB's ungdomshold, U-landsholdene og, kortvarigt, det danske A-landshold. Vi går med en diamant på midtbanen, så vi får plads til de dygtige fynske teknikere og Eriksen skal selvfølgelig ligge på 10’eren.

På mål vælger vi ungdommen i form af Oliver Christensen – han får pladsen foran blandt andet den tidligere Manchester United-keeper Anders Lindegaard. I forsvaret får den 18-årige RB Leipzig-spiller Gustav Grubbe chancen på venstre back, mens Haugesunds Mikkel Desler tager den anden plads rundt om en solid stoppertrio.

Der var ikke meget at vælge imellem helt fremme, så vi går med en god, snu angriber i form af Anders K. Jacobsen.

Læs med i de kommende timer, hvor vi bringer et interview med OB's talentchef Tonny Hermansen, der kan fortælle nogle herlige anekdoter om blandt andre Anders Lindegaard, Christian Eriksen og Anders K. Jacobsen. 

Vi bringer også et interview med det seneste store skud fra OB's talentafdeling Oliver Christensen, der sidste år debuterede på A-landsholdet. 

Kriterierne for drømmeholdene er som følger:

  1. En spiller SKAL have spillet ungdomsfodbold i klubben for at være i betragtning til holdet. Om det er et halvt år eller 10 år har ikke haft betydning for udvælgelsen af holdet.
  2. Holdene er sat efter spillernes nuværende niveau.
  3. En spiller kan kun tilhøre én klub. Altså er Joachim Andersen f.eks. ikke på både FC Midtjylland og FC Københavns hold. I de tilfælde, hvor vi har overvejet en spiller i flere forskellige klubber, har vi skønnet, hvor han hører mest hjemme
  4. Opstillingerne er valgfrie og sat med det formål at få det bedst mulige hold

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus