Taler ud om Brøndby: Var nok for stort et skifte
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Taler ud om Brøndby: Var nok for stort et skifte

Tidligere Brøndby-spiller ser tilbage på et ophold i Danmark, der måske var lidt for stor en mundfuld for ham.

Kan du huske Filip Blazek?

Hvis du kan, er du formentlig enten Brøndby-fan eller ekstremt nørdet omkring fodbold, for det var godt nok ikke noget stort aftryk, den slovakiske midtbanespiller fik sat i Danmark. Men at han har tørnet ud for Brøndby IF, kan man ikke tage fra ham.

I 2017 købte Brøndby blot 17-årige Filip Blazek i FC Senica i hjemlandet, og han tilbragte halvandet år på Vestegnen, før han vendte hjem til Slovakiet.

Nu er Blazek blevet 24 år, og han ser tilbage på et ophold i Brøndby, som nok var for stor en mundfuld, men som han alligevel ikke ville have været foruden.

- Måske var det for stort et skridt for mig, men sådan et tilbud kan man ikke sige nej til. Alle fodboldspillere ville sandsynligvis have gjort det samme i mit sted. Jeg er meget glad for den oplevelse, jeg fik. I Danmark var mange ting anderledes - det gjaldt ikke kun fodbolden, men også i hverdagen, siger Filip Blazek til Min Zahorie og tilføjer:

- Det gav mig rigtig meget. Selv om jeg ikke spillede ret meget. trænede jeg med topspillere som Teemu Pukki, Anthony Jung og Jesper Lindstrøm, der nu spiller i Bundesligaen. Det var fantastiske gutter, og jeg er glad for, at jeg var en del af det omklædningsrum. 

Han fastslår desuden, at han døjede med nogle sproglige udfordringer i starten, som ikke ligefrem gjorde tingene lettere i Brøndby, men det kom han hurtigt efter. 

Filip Blazek nåede tre førsteholdskampe for Brøndby IF - to i pokalturneringen og et enkelt minut mod FC Midtjylland i Superligaen. Han tørner nu ud for MFK Skalica, hvor han er fast mand. 

Han er i øvrigt blevet omskolet til midtstopper - i Brøndby var han midtbanespller.