• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM /ritzau/

Schmeichel støtter Delaney i Qatar-kritik

Foto: Getty Images

I en ny dokumentar om fodboldlandsholdet sætter et par af spillerne ord på at skulle spille VM i Qatar.

Af /ritzau/

VM-slutrunden i Qatar næste år er blevet kritiseret fra mange sider. Nogle har endda opfordret det danske landshold til at boykotte slutrunden, fordi Qatar ikke overholder grundlæggende menneskerettigheder.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har holdt fast i, at det er landets politikere, som skal tage stilling til et dansk boykot. Og indtil det måtte komme på tale, så stiller holdet op i Qatar.

Men det betyder ikke, at de danske spillere bakker op om placeringen af VM. På ingen måde. Det slår flere af spillerne fast i en ny DR-dokumentar, "Landsholdet bag kulissen".

- Enhver fodboldspiller, du spørger, siger, det er en katastrofe. Det er min opfattelse i hvert fald, lyder det fra Thomas Delaney i dokumentaren.

Med reference til landsholdskammeraterne efterlader han heller ingen tvivl om, hvorvidt spillerne deler hans holdning.

- Jeg tror godt, jeg kan sige, at der ikke er nogen her, som synes, det er en god idé. På nogen som helst måde, siger Sevilla-midtbanespilleren.

- Men som det er struktureret lige nu, så har spillerne intet at sige. Det handler om penge, og det gør det også med VM i Qatar. Det er for mig på alle måder en dårlig idé. Jeg ville ønske, det (VM) var alle andre steder.

Han føler, at spillerne ofte bliver taget som gidsler i sagen, fordi de nærmest opfordres til på egen hånd at foranledige et boykot.

Samme opfattelse deler målmand Kasper Schmeichel.

- Jeg skal spille et VM, og det er jeg glad for. Er jeg glad for, hvor det ligger? Det er jeg ikke.

- Men det er heller ikke mig, der kan ændre på tingene. Vi kan ytre vores utilfredshed, siger Danmarks sidste skanse i dokumentaren.

DBU har ved flere lejligheder udtrykt utilfredshed med forholdene i Qatar, især forholdene for migrantarbejderne i landet, som arbejder på de forskellige VM-stadioner.

Rapporter fra blandt andet Amnesty har flere gange siden tildelingen af værtskabet tilbage i 2010 fastslået, at forholdene i Qatar er kritisable.

Danmark var blandt de første nationer til at kvalificere sig til slutrunden, som skal spilles fra 21. november til 18. december i 2022.

/ritzau/