• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League /ritzau/

Thomas Frank med bøn til fans før Eriksen-gensyn

Foto: Getty Images

Thomas Frank er afklaret med, at Eriksen valgte Manchester United over Brentford. Lørdag mødes klubberne.

Af /ritzau/

Brentford-træner Thomas Frank står over for sin tidligere stjernespiller Christian Eriksen på lørdag, når Brentford og Manchester United mødes i Premier League.

Den danske fodboldtræner havde gerne set, at Eriksen var blevet i Brentford efter kontraktudløb ved udgangen af juni, men gensynsglæden vil være stor for Frank og Brentfords fans, selv om Eriksen valgte at skifte til den underpræsterende storklub mod nord.

- Sagt med et smil på læben er det sjovere at have ham på sit eget hold. Jeg vil sige det på den måde, at jeg glæder mig til at se ham, selv om det ikke er så længe siden, jeg så ham sidst.

- Jeg håber, at han får en super velkomst af vores fans. Det fortjener han. Vi hjalp ham, og han hjalp os. Og så glæder jeg mig til at snakke med ham bagefter, når vi forhåbentlig har slået Manchester United, siger Thomas Frank tirsdag på et pressemøde for danske medier.

Eriksen repræsenterede Brentford fra februar og frem til sæsonafslutningen i maj. Han lavede et mål og lagde op til fire i 11 ligakampe. Danskeren var derfor kraftigt medvirkende til, at Brentford genfandt en positiv rytme og sneg sig væk fra nedrykningsræset.

Brentford havde kun indgået en kort kontrakt med Eriksen, men forsøgte ihærdigt at forlænge den.

- Mig, klubben og alle involverede var super interesserede i at beholde Christian. Vi strakte os meget langt, og vi gjorde alt for at forføre ham og fortælle, hvor fantastisk det ville være, hvis han blev her.

- Det afgørende punkt - tror jeg - var, om der kom en storklub, der ville have ham, og om han kunne se sig selv passe ind der, siger Thomas Frank.

Han har affundet sig med, at Manchester United vandt tovtrækkeriet om fynboens underskrift.

- Jeg er fuldstændig afklaret med, at han valgte dem. Vi lavede en kontrakt på et halvt år med den chance og risiko, der er i det. Jeg ved, at han har store følelser for Brentford, og at han havde en super tid her.

- Hvis han ikke var faldet død om, så havde han aldrig været hos os, for han er en spiller, der hører til i de største klubber, siger Thomas Frank.

Brentford-træneren bemærkede, at Eriksen i sidste uges sæsonpremiere spillede falsk 9'er for Manchester United. Frank forventer ikke, at Eriksen gør det igen på lørdag, når han besøger sin gamle hjemmebane i London.

- Jeg forventer, at de spiller med en mere rigtig 9'er, siger Thomas Frank, men understreger også, at Eriksen er en meget fleksibel spiller.

Da fodboldlandsholdet i 2021 måtte undvære Christian Eriksen efter hjertestoppet i EM-kampen mod Finland, var Mikkel Damsgaard hans erstatning på holdkortet.

Ifølge engelske medier er Brentford tæt på at købe Damsgaard af Sampdoria, og danskeren skulle have været til lægetjek i London.

Thomas Frank har ingen kommentarer til, hvorvidt det er tilfældet, og om Damsgaard kunne passe ind i den engelske klub.

/ritzau/