Superliga Jacob Quvang

Thorup: Det kigger vi efter i januar-vinduet

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

FC København kommer til at være aktive i det kommende transfervindue.

Af Jacob Quvang

Der var gang i svingdøren i FC København i sommer med både flere prominente til- og afgange, og januar-transfervinduet lader heller ikke til at blive en stille en af slagsen for hovedstadsklubben. 

Således bekræfter cheftræner Jess Thorup over for tipsbladet.dk, at FC København kigger efter forstærkninger til januar, da der er nogle huller i truppen, som skal lukkes. 

Det drejer sig specifikt om én type spiller, vurderer Thorup. 

- Jeg håber, at vi kommer til at gøre nogle ting, som gør, at vores bredde og kvalitet overordnet bliver styrket. Jeg tror, vi sad med en fornemmelse af, at den måde, vi kom ud af sidste transfervindue, var, at vi mistede noget X factor i blandt andet Daramy. Nu har vi også haft Falk ude, og det er vel to af de spillere i Superligaen med allermest X factor på kanten og centralt i banen. 

- Så har vi haft andre typer som Jens Stage, som har gjort det helt fantastisk på kanten og scoret mål, men det er en anden type spiller. Så det er at få flere spillere ind med kvalitet, som kan gøre, at vi kan ændre momentum eller sætte noget ind fra kamp til kamp, der kan ændre noget. Så vi dermed har flere strenge at spille på, fortæller Thorup. 

Jess Thorup har dermed særligt fokus på, at FCK jagter spillere med X factor. At have X factor definerer, at man har et specielt talent og kan ændre en given situation drastisk. For eksempel når Mohamed Daramy dribler tre modstandere og efterfølgende scorer, eller når Rasmus Falk vender i et småt område, skaber plads og spiller en medspiller fri til afslutning. 

Thorup forklarer da også, at der skal hentes spillere ind til startelleveren. 

- Det er ikke bredden af truppen, for den synes jeg er fantastisk med vores unge spillere, der kan presse på, men det er specifikt på nogle positioner med kvalitet, så vi højner niveauet, også når vi skifter ud, lyder det fra ham. 

Det kunne meget vel tyde på, at FCK leder efter minimum en enkelt spiller til siden, da man aldrig formåede at erstatte Mohamed Daramy en til en. Luther Singh blev handlet ind til det, men sydafrikaneren har slet ikke fundet fodfæste i København. 

Til gengæld kan Thorup glæde sig over, at Rasmus Falk er ved at komme ovenpå igen efter den skade, der har holdt ham ude siden august.