• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League /ritzau/

Thorup om skadede profiler: Testes til det sidste

Foto: Getty Images

FCK-træner Jess Thorup er ærgerlig over tre skuffende nederlag i Superligaen, men målsætningerne er de samme.

Af /ritzau/

Selv om FC København har tabt til Horsens, Viborg og senest Randers i den hjemlige Superliga, så er målet stadig at besejre Trabzonspor over to kampe og nå i gruppespillet i Champions League.

Med tre nederlag i de første fem kampe i Superligaen er FCK-træner Jess Thorup klar over, at der skal en langt bedre præstation til mod det tyrkiske mesterhold.

- Vi gemmer os ikke bag noget. Vi er helt bevidste om, at vi har fået en dårlig start på Superligaen. Vi er også bevidste om, at det her er kampe, der har deres eget liv.

- Det er de her kampe, vi ånder og lever for i FCK. Det er at være en del af den største turnering for klubhold i verden. Den føler vi, at vi skal være en del af, siger Thorup.

- Det med Superligaen tager vi os af senere. Lige nu er al vores fokus på at skabe det bedst mulige udgangspunkt, for det er en kamp, vi har set frem til længe, siger Thorup.

Det er kun en samlet sejr, der tæller for FCK-træneren lige nu og her, og de skuffende resultater i Superligaen skal glemmes for en stund.

- Det er en turnering, der har sit eget liv. Vi er helt bevidste omkring, at tirsdage og onsdage aftener kan noget specielt. Så vi forventer en fantastisk kulisse og opbakning, som vi har haft gennem en lang periode.

- Jeg er sikker på, at det bliver en meget lige kamp. Vi har stor respekt for, at Trabzonspor har vundet det tyrkiske mesterskab, så det er en svær modstander, siger Thorup.

FCK døjer lige nu med en del skader, og der er fortsat tvivl om Mohamed Daramy, Davit Khocholava, Nicolai Boilesen og Peter Ankersen.

- Status er, at alle fire spillere er på stadion og forventer at være en del af træningen. Det er det, jeg kan sige lige nu. Vi kommer til at vurdere helt frem til det sidste, om de kommer til at spille.

- En ting er helt sikkert. Vi kommer ikke til at sætte spillere på banen, der ikke er 100 procent klar. Så det er en lidt afgørende træning, vi har foran os, siger Thorup inden træningen.

Der er solgt lidt over 27.000 billetter til tirsdagens kamp, oplyser FCK mandag aften. Heraf er de 2500 billetter solgt til udeholdets fans.

/ritzau/