• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Thorup: Lerager er Superligaens bedste midtbane

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København-træner Jess Thorup er svært begejstret for Lukas Lerager, der vendte hjem til Danmark i januar.

Af Ole Hoffskov

Det første, Jess Thorup foretog sig i sit første transfervindue som FC København-træner, var at hente Lukas Lerager hjem til Danmark.

Jess Thorups tilgang til januar-vinduet var at forstærke løvernes centrale midtbane, og valget faldt altså på 27-årige Lukas Lerager, der blev hentet i Serie A-klubben Genoa.

Den tidligere Viborg-spiller scorede i sin første halvsæson fire mål for FC København.

Han har en stor stjerne hos sin cheftræner, og Jess Thorup mener, at det siger meget om styrken på det danske landshold, at Lukas Lerager ikke er udtaget til EM.

- Den danske liga er blevet stærkere. Når Anderlecht udlejer Mustapha Bundu til FC København og Bubacarr Sanneh til AGF, betyder det ikke, at de bare kan gå direkte ind på holdet. Kan du huske Lukas Lerager fra Zulte Waregem? Ham har jeg i FCK nu, og Lukas er den bedste midtbanespiller i Superligaen. Alligevel kan han ikke konkurrere med Højbjerg, Delaney eller Eriksen, siger Thorup i et interview med den belgiske avis Gazet van Antwerp.

FC København-træneren spår Danmark pæne chancer mod Belgien torsdag aften - selv om optakten selvsagt har været forfærdelig for landsholdet.

- Hvis du ser på vores kerne, er vi bestemt ikke dårligere stillet end Belgien. Vi har også spillere, der repræsenterer store klubber. Simon Kjær i AC Milan, Andreas Christensen i Chelsea, Thomas Delaney i Dortmund, Yussuf Poulsen i RB Leipzig og Martin Braithwaite i Barcelona.

- Tidligere sad landsholdsspillerne på bænken i udlandet, men det er ikke tilfældet nu. Okay, Braithwaite er kun reserve, men det er heller ingen skam i FC Barcelona, lyder det fra Jess Thorup.

Der er kickoff mellem Danmark og Belgien torsdag klokken 18.00. De rød-hvide tabte som bekendt 0-1 til Finland i åbningskampen, men Belgien bankede Rusland med 3-0. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020