Tidligere Brøndby- og AGF-profil er blevet lærer
Foto: Getty Images
Superliga

Tidligere Brøndby- og AGF-profil er blevet lærer

Spillerne i Hvidovre IF slider for pointene i Superligaen, og så har de også andet at rive i ud over at spille topfodbold.

DENNE ARTIKEL ER FRA TIPSBLADETS TRYKTE UDGAVE FREDAG 11. AUGUST 2023

Hvidovre IF’s Superliga-trup består primært af spillere, der er ansat på halvtidskontrakter, og klubbens førstehold træner om eftermiddagen, når spillerne er færdige med arbejde eller studier. For de fleste spillere i truppen er således beskæftiget med noget andet og mere end fodboldlivet.

Det gælder også Martin Spelmann. Han har tidligere arbejdet hos en lokal ejendomsmægler, men fra denne sommer er han blevet ansat som efterskolelærer på Københavns Idrætsefterskole – i daglig tale KIES.

”Jeg har lige haft min første dag på efterskolen, hvor jeg skal træne nogle unge, sultne drenge og piger. Så jeg træder ind i den rolle nu og kombinerer det med fodbold. Det bliver pissefedt,” siger Martin Spelmann.

Efter at have været fuldtidsprofessionel fodboldspiller i langt den største del af sit fodboldliv, har han fundet sig godt til rette i den anderledes konstellation i Hvidovre.

”Det var meget specielt i starten, kan jeg huske. Da lavede jeg ikke selv noget, og havde kun været i den her verden, hvor det var én ting, det handlede om. Så det har også været sundt for mig at lære det aspekt at kende; at der også er andre måder, man kan spille fodbold på, som jeg ikke troede var muligt,” fortæller Martin Spelmann, inden han henviser til en af de mange holdkammerater, der har et arbejde ved siden af fodbolden.

”(Magnus, red.) Fredslund kommer direkte ind fra at have stået på et stillads eller har skulle rive et eller andet køkken ned eller hvad pokker, han nu har lavet. Folk har siddet på kontor hele dagen. Så det er meget specielt, men igen: Jeg tror også, det er rigtig, rigtig fint for netop vores trup. Netop derfor er det ikke alle, der bare passer ind.”

” Jeg ved også, at det er noget af det, Peter Lassen kigger på, når han søger spillere. Han kigger ikke kun på, hvad du kan på papiret, men også, hvilket menneske du er, og om man passer ind i hele det her setup.”

Læs hele interviewet med Martin Spelmann i fredagens udgave af Tipsbladet.