• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Tidligere Brøndby-spiller forklarer exit: Skarbalius viste mig ikke respekt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Magnus Eriksson forlod Brøndby IF, fordi Auri Skarbalius ikke brugte ham og ikke viste ham den fornødne respekt, siger han.

Af Anders Dehn

Det er over fire år, siden Magnus Eriksson forlod Brøndby IF, men svenskeren har ikke glemt sin ene sæson i klubben. Thomas Franks opsigelse i kølvandet på Jan Bech Andersens anonyme skriverier endte med at blive begyndelsen på enden for Eriksson.

Han havde været fast mand under Frank, som han betegner som en god træner og god fyr. Efter Frank stoppede, tog Auri Skarbalius over. Han så ikke Erikssons vej ret ofte, og det var den direkte årsag til, at svenskeren skiftede hjem til Sverige i sommeren 2016.

Magnus Eriksson betegner Oscar-gate, som sagen om Jan Bech Andersens online tilsvininger af Thomas Frank og sportschef Per Rud kom til at hedde, som "meget lavt."

Læs også:Medie: Svenske mestre henter tidligere Brøndby-spiller

- Jeg spillede vel næsten alt under Thomas Frank, træneren. God træner, god fyr. Han brugte mig næsten hver gang, og så kom der en anden, som havde en helt anden opfattelse. Der spillede jeg i princippet ingenting, siger han i podcasten Lundh.

- Han pressede mig altid og sagde, at det venter sig. Han viste ikke den respekt og hele den del. Men så gik der otte runder, og det spillede ingen rolle, om vi tabte, spillede uafgjort, eller vi havde vundet. Han satte mig aldrig ind. Til slut spurgte jeg: "Hvorfor sætter du mig ikke ind?" Det var ligesom følelsen.

Eriksson startede inde i Auri Skarbalius' to første kampe som midlertidig cheftræner, men fik bare to optrædener i sæsonens sidste 11 kampe. Og selv om Skarbalius blev afløst af Alexander Zorniger i sommeren 2016, valgte Eriksson altså at forlade Superligaen efter bare en enkelt sæson. 

Læs også:Tidligere BIF-flop vil hjem til Sverige: Det er der, jeg har familie og venner

- Jeg har altid været drevet af at spille. Folk taler meget om, at man skifter klub, men der er altid en årsag, og det er, at jeg vil spille fodbold. Jeg elsker at spille fodbold. Det er det bedste, der findes, siger han i Lundh.

30-årige Magnus Eriksson spillede derefter to år i Djurgården, inden han skiftede til San Jose Earthquakes i den amerikanske MLS. I august i år tog han så tilbage til Djurgården.

Læs også:Tidligere Brøndby-spiller kan få ophævet kontrakten i USA

Læs også:Malmö FF meldes meget interesseret i tidligere Brøndby-flop

Læs også:Tidligere Brøndby-flop leder efter ny klub

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus