• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Tidligere FCK-træner kan være på vej til England

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere FCK-træner Roland Nilsson er et træneremne i den engelske klub Sheffield Wednesday.

Af Ole Hoffskov

Det er svært at sige FC København uden at sige Ståle Solbakken, men den danske mesterklub har såmænd haft andre cheftrænere end den skaldede nordmand. Én af de mindst vellykkede af slagsen er svenskeren Roland Nilsson. Efter kun et halvt år i spidsen for FCK - i januar 2012 - blev han fyret af Carsten V. Jensen, der selv overtog trænerposten. 

Siden fyringen i FCK for mere end syv år siden har Roland Nilsson været U-landstræner i hjemlandet, og aktuelt står han i spidsen for U21-landsholdet. Nu kan der dog vente ham en ny stor udfordring på klubplan.

Ifølge The Athletic er Roland Nilsson et varmt træneremne i Championship-klubben Sheffied Wednesday, hvor han som aktiv tørnede ud i fem sæsoner tilbage i starten af 90'erne. Klubben er på jagt efter en ny træner, fordi Steve Bruce er taget til Newcastle United. 

- Jeg vil selvfølgelig elske at stå i spidsen for Sheffield Wednesday. Det er en stor klub, siger Roland Nilsson til The Athletic.

Roland Nilsson har tidligere været cheftræner i engelsk fodbold. I 2001 overtog han Coventry City, der lige var rykket ud af Premier League på det tidspunkt. Svenskeren fik dog kun en enkelt sæson i spidsen for den engelske klub.

Sheffield Wednesday er nummer seks i Championship efter to sejre i de første tre kampe. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus