Video : Tipsbladet
Premier League

- Kritik af Haaland har forkert fokus

Erling Haaland får kritik for sine evner i opbygningsspillet, men det er forfejlet, mener Mads Junker.

Manchester City hentede Erling Haaland, fordi klubben manglede en drønfarlig angriber, som kunne føre klubben til store trofæer.

Den mission er lykkedes, og onsdag kan klubben tage et skridt tættere på et forsvar af Champions League-trofæet, når Real Madrid kommer på besøg til returopgøret i kvartfinalen.

Derfor er det forfejlet, når koryfæer som Roy Keane og Jamie Carragher i de seneste uger er gået til frontalangreb på nordmanden for at være dårlig i Citys opbygningsspil.

Det mener i hvert fald Mads Junker, der selv havde en ganske spidsfindig målnæse, da han i sin karriere var aktiv som angriber.

- Det er ikke noget nyt, at det er inde i feltet, at Haaland har sine spidskompetencer. Han er designet til at være sidste mand. Især hos Manchester City, som er dominerende og spiller på den sidste tredjedel.

- Som 9’er i City skal man ikke være en del af opspillet, for der er så mange kreative spillere, der skal brede spillet ud, siger Mads Junker og peger på spillere som Karim Benzema og Robert Lewandowski, der som spidsangribere har været afgørende for opspillet i henholdsvis Real Madrid og Barcelona.

Særligt Roy Keane har været kras i sin kritik af Haaland på det seneste. For eksempel har den forhenværende Manchester United-kæmpe udtalt, at nordmandens evner i opspillet er på niveau med en angriber fra League Two.

Men det er altså mere eller mindre ligegyldigt, om Haaland bidrager med noget i opspillet, mener Mads Junker, som dog i øjeblikket ser andre faremomenter for målmaskinen fra Norge.

- I de seneste tre-fire uger har han været uskarp i sin timing og i sine løb ind i feltet, hvor han ellers er allerbedst, og det kan være problematisk for City.

- Normalt plejer han at komme først på stort set alle indlæg, fordi han timer sine løb så godt, men for tiden kommer han ofte på den forkerte side af forsvarsspillerne, siger Junker.

Han peger på, at der i weekenden var flere tilfælde, hvor Kevin De Bruyne lagde syleskarpe indlæg til Haaland, som kom et halvt skridt for sent. Hvis det er en trend, der fortsætter, så kan City få det svært i de kommende måneder, hvor Premier League og Champions League afgøres.

- Hvis de ikke de kan regne med, at han er, hvor han skal være, så bliver det et problem. Det hæmmer ikke City, at han ikke er god på bolden. Det hæmmer dem, hvis han er uskarp foran mål, siger Junker.

Den tidligere angriber peger på, at kritikken af Erling Haaland måske er opstået, fordi han på grund af sine karakteristika kan komme til at se tung ud, når han ikke deltager i spillet.

- Alle angribere har perioder, hvor det ikke kører. Selv Lionel Messi har prøvet det. Haalands problem er, at han ikke kan gøre så meget på egen hånd.

- Selv om Kylian Mbappé har en dårlig måned, kan han stadig sætte to mand af ud af det blå og stråle på den måde. Det er jo ikke noget, Haaland gør, og derfor kan han komme til at se lidt tung eller uskarp ud, siger Junker.

Erling Haaland har scoret 31 mål i 38 kampe hidtil i sæsonen, og når det ikke er nok til at lukke munden på kritikerne, kan han forsøge med en scoring mod Real Madrid onsdag, hvor City skal vinde for at nå Champions Leagues semifinale.

/ritzau/