• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Tidligere OB'er på klubjagt: Vil ligge øverst i lønhierarkiet

Tidligere OB'er på klubjagt: Vil ligge øverst i lønhierarkiet
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den 24-årige midtbanespiller Mathias Thrane er stadig på jagt efter en ny klub, efter at han tidligere på sommeren sagde farvel til OB.

Af Andreas Arp

Det blev kun til 39 førsteholdskampe og ét enkelt mål for den 24-årige midtbanespiller Mathias Thrane i den blå-hvide OB-trøje. Thrane kom til klubben tilbage i 2016 efter to år i AaB, men valgte tidligere på sommeren ikke at forlænge samarbejdet med fynboerne.

Midtbanespilleren jagtede nemlig mere regelmæssig spilletid, og den jagt er stadig i gang:

Læs også: OB tager afsked med seks spillere

- Det går lidt blandet. Der har været en del interesse fra klubber i hele verden faktisk, men jeg har det seneste stykke tid lært, at der er langt fra interesse til konkrete tilbud. Faktisk har jeg to gange været vidne til, at en klub sagde, at de ville komme med et tilbud, men så gik ud og bød på en anden spiller, mens man gik og ventede.

- Man prøver at have tålmodighed og is i maven, men jeg kan også godt mærke på mig selv, at jeg rigtig gerne vil i gang igen. Jeg synes efterhånden også, at der er gået et stykke tid. Jeg håber at modtage et tilbud indenfor de næste par dage, men som sagt er jeg før blevet snydt, så jeg vil ikke sige, at der er et tilbud, før at det ligger foran mig, siger Mathias Thrane til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Når man ikke har spillet så mange Superliga-kampe fra start, så har klubberne i udlandet måske heller ikke set så meget. Det lider jeg lidt under lige nu. Men jeg håber på en afklaring hurtigst muligt, og det har jeg også en agent, som arbejdet benhårdt på, siger han. 

Netop de udenlandske klubber er i høj kurs på Mathias Thranes radar. Efter fire år i Superligaen drømmer han nemlig både om regelmæssig førsteholdsfodbold og et eventyr i udlandet:

- Min førsteprioritet har været at prøve noget andet end Danmark. Nu har jeg spillet fire år i Superligaen og været i Danmark altid, så det kunne være meget spændende at flytte til et andet land og prøve sig af - både menneskeligt og sportsligt i en ny kultur. Sverige og Norge er også spændende muligheder, selvom kulturen måske er lidt den samme.

- Jeg har været trupspiller i Superligaen i fire år, og nu vil jeg gerne ud og spille noget fodbold. Det vigtigste ved en kommende klub er, at det er sted, hvor jeg kommer til at ligge øverst i lønhierarkiet, fordi min erfaring siger mig, at de spillere, der tjener mest, også får lidt længere snor.

- Det er ikke fordi, at jeg kræver en mega høj løn, men jeg vil være en af dem, der tjener bedst. Så ved jeg nemlig også, at jeg er en af dem, der burde være først på holdkortet, og det er førsteprioriteten lige nu. Jeg vil gerne spille fra start, siger Mathias Thrane.

Midtbanespilleren sætter også gerne ord på, hvilke lande der allerede har været i spil som nye destinationer for midtbanespilleren:

- Jeg har fået konkrete tilbud fra Finland og Island. Der har også været en del interesse fra Norge, men uden at det har været konkret endnu, og der har faktisk også været interesse fra Indien, men det var heller ikke konkret, siger han og forklarer også gerne, hvorfor det hverken blev Island eller Finland:

- Det handler lidt om det sportslige. Finland var heller ikke en mulighed af økonomiske årsager, men generelt har jeg bare haft ambitioner rent fodboldmæssigt om andre steder end Island og Finland, siger Mathias Thrane afslutningsvist.

Mathias Thrane nåede kun at få 12 kampe i AaB, efter at han kom til fra Hellerup IK tilbage i 2014. Han står noteret for 45 Superliga-kampe i alt.