Video : Tipsbladet
Superliga

Tidligere rygtet til AGF: Islandsk angriber har tilbud fra Danmark

Vidar Örn Kjartansson var for år tilbage et varmt emne i AGF - nu er der igen bud efter ham fra Danmark.

Den islandske angriber Vidar Örn Kjartansson vil gerne væk fra russiske FC Rostov, og klubben, der slider med at få økonomien til at hænge sammen, ønsker ikke at stille sig i vejen. 

Over for det islandske medie mbl.is bekræfter angriberens agent Olafur Gardarsson, at Vidar Örn Kjartansson fredag skal til Tyrkiet for at se nærmere på forholdene i en interessant klub, men en aftale er ikke på plads, og der kan stadig komme andre bejlere i spil. Også en dansk klub.

Agenten fortæller videre, at Vidar Örn Kjartansson også har tilbud fra klubber i England, Sverige og Danmark, men i første omgang har han altså tænkt sig at undersøge muligheden i Tyrkiet.

Læs også:Direktør fratræder sin stilling hos Superliga-nedrykker

Blandt AGF-fans ringer Vidar Örn Kjartanssons navn måske en klokke. For fire år siden flirtede århusianerne ifølge Ekstra Bladet gevaldigt med den islandske angriber, som dog endte med at tage til Malmö FF, hvor han hamrede 17 mål ind i 26 kampe og efter bare seks måneder blev solgt til Maccabi Tel Aviv.

Vidar Örn Kjartansson har også en fortid i norsk fodbold hos Vålerenga, hvor han i 2014 blev en suveræn topscorer i Eliteserien med 25 mål - 10 mål mere end Christian Gytkjær på andenpladsen.

Efterfølgende tog han til Kina, hvor blandt andre Mads Davidsen lagde mærke til ham. Da AGF-rygtet var allervarmest, beskrev han islændingen som et potentielt scoop i Superligaen.

Læs også:Kaufmann til FCK: Der kan ske justeringer i angrebet til sommer

- Det er en spiller, jeg kender rigtigt godt, da jeg havde ham på listen for år siden, hvor han scorede mange mål i norsk fodbold, men jeg vragede ham på grund af manglende individuelle kompetencer. Han er en spiller, der skal sættes op af andre for at få succes, og den spillertype har sjældent succes i Kina, sagde Davidsen i januar 2016 til tipsbladet.dk og tilføjede:

- Her kræver det mere, hvad jeg kalder "obvious skills", og det har han ikke. Han fik en fantomstart i sidste sæson i Kina, hvor han scorede fem mål i de otte første runder, og her fik jeg flere gange beskeder om, jeg mon havde taget fejl, men så nettede han kun 4 i de næste 20 kampe, for det er sværere at score i Kina end i Norge. Og jeg synes ikke typemæssigt, at han passer til kinesisk fodbold.

- Men det er en rigtig dygtig afslutter i feltet. Hvad jeg kigger meget på, når jeg analyserer angribere, er evnen til at score på 1. berøringen, for kan en spiller det, så er han godt nok svær at dække op. Og det kan Kjartansson, selvom han teknisk ikke er noget unikum. Hans offensive hovedspil i feltet er også på et rigtigt fint niveau.

- Han er også en meget aggressiv, pågående og løbevillig spiller. "En træners drøm" ude af possession, fordi han er en dygtig presspiller og altid arbejder i holdets tjeneste. Klassisk islandsk vindermentalitet, så jeg vil gå så langt at sige, at det kan være et scoop for en dansk klub at hente Kjartansson såfremt træneren forstår hans behov til at komme i de situationer, hvor han er kampafgørende.

Vidar Örn Kjartansson har i 26 landskampe for Island scoret tre mål. 

Læs også:Transfernyt: FC København har købt Mikkel Kaufmann i AaB

Læs også:AaB slår fast: Lucas Andersen bliver ikke solgt

Læs også:FC København-boss: Vi skal ikke blive de gamle mænds klub