• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Tidligere Superliga-topscorer åbner op: Gamblede, drak og var ulykkelig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Han nåede at blive topscorer i Superligaen, inden en skade satte en stopper for karrieren. Peter Lassen var dog ikke helt klar på karrierestoppet og endte i stedet med at gamle, drikke og til sidst ikke have lyst til livet.

Af Tipsbladet.dk

Han var en snu ræv, den nu 53-årige Peter Lassen, for når der opstod en chance i feltet, kunne man være ganske sikker på, at den tidligere Superliga-topscorer ville putte bolden i nettet. Peter Lassen scorede 14 gange i 18 Superliga-kampe for AB i sæsonen 1996/1997, og da han i 1998 vendte tilbage til Danmark og Silkeborg IF, fortsatte han med at score masser af mål.

Nu fortæller han i et interview med Ekstra Bladet om tiden efter fodbolden.

I Silkeborg havde målræven et giftigt makkerpar med Henrik "Tømrer" Pedersen, og i 2000 kunne Peter Lassen lade sig krone som Superliga-topscorer efter 16 kasser i 25 kampe. Det blev dog også det sidste, man for alvor så til den rapkæftede københavner, for en skade satte først en stopper for sæsonen, hvor han blev topscorer, og den skade endte også med at koste Lassen karrieren.

Og så var det en ny virkelighed, der ventede. En virkelighed, hvor Peter Lassen ikke længere var den bedste. Hvor han nu skulle vænne sig til 8 til 16-job, og den virkelighed var han ikke helt klar til.

Så han endte i et sort hul. Han knækkede. Gamblede sine penge væk. Han drak, og han var ulykkelig. Han havde det så skidt, at han overvejede ikke at være til mere en dag, hvor han sad og kiggede på tog.

- I dag ved jeg stadig ikke, om jeg ville gøre det eller bare havde medlidenhed med mig selv, men jeg havde mørke tanker, siger Peter Lassen til Ekstra Bladet.

Han tænkte på sine fem børn og valgte at få styr på sit liv. Et liv, der nu betyder, at den 53-årige tidligere Superliga-topscorer er glad i hverdagen, hvor han i øvrigt arbejder som salgs-og sportschef i Hvidovre IF.

- Jeg kunne have haft hus, båd og sommerhus. Det har sat nogle store ridser i min sjæl, men heldigvis er de problemer overstået nu.

- Jeg har ikke været på kasino i over ti år og har ingen spilkonto på nettet, siger Peter Lassen til Ekstra Bladet.

53-årige Peter Lassen nåede i karrieren i alt 48 Superliga-mål i 105 kampe. Det blev aldrig til en A-landskamp, men han nåede at spille et par ligalandskampe, hvor han også stod for en scoring i den ene af de opgør.

Superliga

Mere Superliga

Fokus