• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League /ritzau/

Chelsea afskiber skuffende angriber

Foto: Getty Images

Trods en Champions League-titel fik Timo Werner aldrig succes i Chelsea og drager nu retur til Tyskland.

Af /ritzau/

Den tyske fodboldspiller Timo Werner skifter efter to år hos engelske Chelsea tilbage til RB Leipzig. Det oplyser den tyske klub på Twitter.

Rygterne om hans retur til tysk fodbold og Leipzig har svirret i noget tid, og nu er skiftet altså på plads for den 26-årige angriber. Han bliver dermed genforenet med sin tidligere angrebsmakker Yussuf Poulsen.

En halv times tid før offentliggørelsen af skiftet lagde Werner selv en hilsen med et farvel til Chelseas fans på Twitter.

- I dag markerer slutningen på min rejse med Chelsea FC. Jeg er fantastisk taknemmelig for den tid, jeg har tilbragt i denne specielle klub, lyder det blandt andet fra Werner.

Han fik sit gennembrud i Leipzig, for hvem han nåede at score 90 mål i 156 kampe mellem 2016 og 2020. Det gjorde ham til en af Europas mest eftertragtede angribere og fast inventar på det tyske landshold.

Chelsea aktiverede Werners frikøbsklausul på mere end 400 millioner kroner i 2020, i håbet om man havde fundet holdets nye bomber.

Spillemæssigt havde den klejne angriber det dog svært, og han kunne slet ikke holde sit scoringsgennemsnit fra Leipzig.

23 mål i 89 kampe var et godt stykke under det forventede, og derfor kommer Werner ikke til at fuldføre sin femårige kontrakt med London-klubben.

Nu skal han se, om målformen kan genfindes på hjemlig grund.

Han nåede dog at vinde Champions League i 2021 med Chelsea, som senere samme år også vandt Den Europæiske Super Cup samt VM for klubhold.

/ritzau/