Tipsbladets dom: De var fuldstændig som forvandlet

Her er Tipsbladets dom fra opgøret mellem OB og FC Midtjylland, hvor Thomas Thomasberg fik sat noget skik på FCM-holdet.

1-2 Emmanuel Sabbi (32.)
1-3 Edward Chilufya (90.)

Kampens bedste:
OB:
OB var rigtig skidt kørende i første halvleg, men var bedre i anden, hvor man samtidig også skulle tage ansvaret for at skabe noget i kampen. Man fik skabt enkelte muligheder, men forsøgte trods alt.

Præstationerne var ikke specielt gode, men Emmanuel Sabbi spillede opportunistisk og blev også belønnet med et mål. Bedste OB'er på dagen.

FC Midtjylland:
Gustav Isaksen har kampe, hvor han ikke er særlig god, og så er der kampe, hvor han er klasser over, hvad man normalt ser i Superligaen. Det er stabiliteten, der mangler. Mod OB var det den gode udgave af U21-landsholdsspilleren, man så. Han var fræk i driblingerne, kom frem til flere små muligheder og stod for assisten til målet til 2-0. Han burde have fået endnu en assist, da han spillede Frederik Heiselberg helt fri foran mål, men den unge angriber misbrugte.

Rigtig god præstation af Isaksen, der selv pressede på for at score i anden halvleg.

Også Juninho og Kristoffer Olsson var stærk for FCM.

Kampens værste:
De dårlige præstationer stod i kø for OB, der absolut intet formåede i første halvleg. Martin Hansen var dybt involveret i første mål, hvor han mente, han blev snydt for et frispark. Men han havde også flere redninger. Og ved 2-0 målet stod OB's zoneopdækning og snorksov, så Juninho nemt kunne heade bolden i nettet.

Men prisen går til Mads Frøkjær-Jensen, som først efter 38 minutter viste lidt med et par afleveringer. Indtil da var man nærmest ikke klar over, at han faktisk var på banen fra kampens start. Men det var så han altså. Anonym er vel det bedste, man kan sige om hans præstation, der i momenter var gode i anden halvleg, uden at det på nogen måde blev farligt. Man kan godt forvente sig mere af Frøkjær-Jensen, der bør være en profil på OB-holdet, men for sjældent er det.

Kampens detalje:
Mens Albert Capellas havde gang i at forsøge at forvandle FC Midtjylland til et boldspillende hold med afleveringer, spilmønstre og en masse andre fine ord, er det ret simpelt under Thomas Thomasberg: Spil gennem kæderne, spil direkte med bolden på ydersiden af midstopperne, tag masser af løb og vind duellerne. Kom til indlæg og giv den gas på dødbolde. Det er simpelt, men det fungerer. Det er sådan, det altid har været i FCM, og fredag mod OB var FCM mindst en klasse bedre - og i øvrigt mindst to i første halvleg.

Kampens detalje var at se, hvor nemt det var for FCM at gå tilbage til det, klubben altid har evnet, men som man på en måde har glemt lidt den seneste tid. Thomas Thomasberg kender om nogen dna'en i FCM - og det gør spillerne også, så man fredag i Odense, hvor holdet var i Thomasbergs klassiske 4-4-2, og hvor mandskabet igen viste sig stærk i duellerne og på dødbolde - og scorede to gange efter hjørnespark.

I anden halvleg var det mere jævnbyrdigt, men det var påfaldende, hvor farlige samtlige FCM-dødbolde var. Det lignede noget, man har set før fra FCM. Det var som forvandlet. Det lignede igen FC Midtjylland.