Tipsbladets dom: Det var helt suverænt lavet
Foto: Getty Images
Superliga

Tipsbladets dom: Det var helt suverænt lavet

Tipsbladet er her klar med vurderingen af Superliga-opgøret mellem Hvidovre IF og FC København.

Hvidovre IF - FC København 0-2 (0-1)
0-1 Orri Oskarsson (10.)
0-2 Mohamed Elyounoussi (76.).

Kampens bedste:
Hvidovre IF
Helt som forventet var der en markant forskel i kvaliteten på de to mandskaber, men Hvidovre leverede i dag en præstation, som oprykkerne sagtens kunne være bekendt. Per Frandsens mandskab fik spillet sig frem til en håndfuld gode chancer, og især i anden del af første halvleg fik Hvidovre lagt et godt pres på FC København. 

Med lidt mere held kunne Andreas Smed have bragt Hvidovre foran efter blot to minutter, da kantspilleren ramte overliggeren. Der var muligvis tale om et om et indlæg, men Smed var generelt Hvidovres mest nærgående mand i dag. Smed var en offensiv trussel med sin fart og sit gåpåmod, og han havde også et fint forsøg senere i første halvleg, da han forsøgte at udplacere Theo Sander fra distancen. 

FC København
"Løverne" har fuldt fokus på at kvalificere sig til Champions League i øjeblikket, så der var derfor intet overraskende i, at Jacob Neestrup havde valgt at ryste posen godt og grundigt med sin startopstilling, der bød på hele fem teenagere og to debutanter.

Og det var faktisk tre af FC Københavns unge spillere, der imponerede mest for gæsterne i dag. Theo Sander var tæt på at komme skævt fra start, da et Hvidovre-indlæg ramte overliggeren, men derefter leverede den 18-årige debutant en rigtig solid præstation, hvor han især i begyndelsen af anden halvleg havde nogle vigtige redninger, så Hvidovre ikke fik lov til at komme tilbage i kampen. 

Orri Oskarsson leverede også en rigtig flot præstation, krydret med en klinisk scoring efter 10 minutter, men den bedste FC København-spiller var den 18-årige Oscar Højlund, der fik sin startdebut for mestrene. 

Oscar Højlund fik en forrygende start på kampen, da han efter blot 10 minutter erobrede bolden og serverede den perfekt for Orri Oskarsson ved 1-0-målet, og Højlund viste generelt stærkt pasningsspil og et imponerende drev med bolden. Det bliver utroligt spændende at følge midtbanespilleren i denne sæson, hvor han kan få et stort gennembrud. 

Kampens værste:
'En enormt mærkelig situation', lød det fra Discovery-kommentator Zag Egholm, da kampen pludselig måtte afbrydes efter 40 minutter. Her valgte Hvidovre-målmand Filip Djukic nemlig at løbe ud af banen og ned i omklædningsrummet, uden nærmere forklaring. Djukic vendte fem minutter senere tilbage, og her var kommentator Mikkel Bischoff hurtig til at konstatere, at målmanden havde skiftet shorts. 

Det var selvsagt en lidt komisk situation, men det var også synd for Djukic, at det, der formentlig var maveproblemer, skulle ramme ham akut midt i en Superliga-kamp. Hvidovre-målmanden kom efterfølgende tilbage på banen og leverede en stærk præstation, hvilket man må tage hatten af for. 

Kampens detalje:
Han fik kun omtrent 40 minutter på banen, men Elias Achouri nåede alligevel at levere kampens absolut bedste detalje, da tuneseren tørrede Ahmed Iljazovski fuldstændigt i det 76. minut. Achouri prikkede bolden forbi Hvidovre-spilleren og serverede den derefter for Mohamed Elyounoussi, som scorede med hælen. Det var helt suverænt lavet. 

Til gengæld var det en alvorlig streg i regningen for Jacob Neestrup, at Achouri kort efter måtte udgå med en skade.