Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Tipsbladets dom: Guldregn - de må stå i kø

Tipsbladet er klar med dommen fra pokalkampen mellem Brøndby IF og AGF.

Tipsbladet på Brøndby Stadion.

Brøndby IF - AGF 2-1 (2-0)

1-0 Mathias Kvistgaarden (25.)

2-0 Mathias Kvistgaarden (44.)

2-1 Patrick Mortensen (49.)

Slår du "urytmisk" op i ordbogen, så vil opgøret mellem Brøndby IF og AGF stå der. Dueller, frispark og små håndgemæng prægede pokalopgøret på Brøndby Stadion. AGF var indstillet på at krige et resultat hjem, så længe de havde et, mens Brøndby forsøgte at spille sig til et comeback.

Herunder er Tipsbladets dom fra opgøret.

Kampens bedste:
Brøndby IF
Fra kampens start virkede Mathias Kvistgaarden toptændt. Han var en kilde til uro i AGF-defensiven, og efter 25 minutter høstede han så frugterne af sit hårde arbejde med en scoring. Den fordoblede han i første halvleg og kan i hvert fald være sin indsats bekendt i forsøget på et pokalcomeback. Selvom det ikke lykkedes, så må storklubberne alligevel stå i kø til den unge Brøndby-angriber.

AGF
Aarhusianerne mødte ikke ligefrem op på Brøndby Stadion med alverdens ambitioner på bolden. Så længe de havde et resultat på hånden, gik de efter at ødelægge Brøndbys momentum og bruge hver en lejlighed til at komme i hovedet på de gulklædte. Gameplanen lykkedes, og det er velsagtens den, som fortjener mest ros hos AGF.

Kampens værste:
Jacob Andersen havde ikke sin bedste dag på Brøndby Stadion. Det var fra hans side, at Marko Divkovic fik lov til at assistere Mathias Kvistgaardens anden scoring. To gange tidligere var Jacob Andersen ellers blevet advaret, da Marko Divkovic brændte ham i ryggen. Første gang manglede der en gulklædt i straffesparksfeltet, mens højrebacken blev reddet af en kroatisk offside anden gang. Jacob Andersen blev som en af fire ofret i pausen.

Kampens detalje:
Det er ikke ligefrem hver dag, man ser fire indskiftninger i pausen fra det samme mandskab, men Uwe Rösler havde tilsyneladende set nok i løbet af de første 45 minutter, hvor hans mandskab var bagud 2-0. Det gav pote med det samme, da Patrick Mortensen fik prikket bolden i kassen til 1-2, og så havde AGF igen et resultat, som man kunne spille efter.